Klussen in de tuin

Een tuin kan groot zijn of juist heel klein. Hoe je tuin er ook uitziet, er is altijd genoeg te doen. Ben jij bijvoorbeeld een buitenmens, dan heb je vast wel eens gedacht aan het opknappen van je terras of het plaatsen van een nieuwe schutting. Maar ook wanneer je slechts een klein balkon hebt zijn er tal van mogelijkheden om er helemaal je eigenlijk plek van te maken. Deze themapagina met tuintips helpt je op weg om dat te vinden waar je naar op zoek bent op het gebied van klussen in de tuin. Zo kom je er stap voor stap achter je de dingen aan kan pakken, zodat je snel weer kan genieten van een stralende tuin.

Klustip uitgelicht – Tuintips

Gras zaaien

U wilt een mooi gazon of misschien een grasmat die geschikt is voor het voetbal spel van de kinderen. Wellicht moet de nieuwe grasmat overleven onder zware schaduw. De klustip gras zaaien geeft hulp voor het perfecte gazon!

Let op: als u gras gaat zaaien, kunt u het beste minimaal de eerste zes weken er niet op lopen. De eerste keer gras maaien kan vaak pas na twee maanden. Wilt u sneller resultaat, dan kunt u afhankelijk van het oppervlak van uw gazon misschien beter kiezen voor het leggen van graszoden. Hoe lang dit duurt is ook afhankelijk van het soort gras dat u kiest. Het staat in elk geval altijd op de verpakking van het graszaad.

Er zijn veel soorten, en gras zaaien begint dus bij de keuze van soort gras. Welk gras u ook koopt het is bijna altijd een mengsel van veel verschillende (soms meer dan 10!) grassoorten. Er zijn veel variëteiten grasmengsels voor het aanleggen van een gazon maar meestal wordt een recreatie of sportmengsel gebruikt. .

Lees meer..

Afbeelding uitgelicht

Tuin, tuintips tuin klussen

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Schutting plaatsen 6. Verwarming ontluchten
2. Gras zaaien 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Achterband vervangen
4. Vogelhuisje maken 9. Laminaat leggen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

Wist je dat?

– Je echt geen grote tuin nodig hebt voor een moestuin? Met een klein stukje aarde is het al mogelijk het hele jaar je zelf gekweekte groenten te eten.

– Wist je dat die gillberige wormen die geregeld door je tuin kruipen maar liefst 10 harten hebben? In sets van 2 komt de worm met 5 paren op het aantal van 10.

– Ben je nog op zoek naar Dahlia bollen of naar de mooiste tulpen? Bekijk dan eens de website van bloembollenkopen.nl

Tuintips

Overzicht van alle tuintips van Klustips.nl

1. Bloembollen planten 10. Natuurstenen tegels aanleggen 19. Vijver aanleggen met folie
2. Borders in je tuin 11. Onderhoud tuinmeubels 20. Vijver aanleggen met kunststof vorm
3. Gras verticuteren 12. Plantenbak maken 21. Vogelhuisje maken
4. Gras zaaien 13. Sfeerverlichting in tuin aanleggen 22. Rozen snoeien
5. Grindpad in de tuin aanleggen 14. Tuin winterklaar maken 23. Gazon bemesten
6. IJsvrije vijver 15. Tuinhek schilderen 24. Hekwerk in je tuin
7. Beregening installatie in je tuin 16. Tuinprieel plaatsen
8. Kuipplanten beschermen tegen de winter 17. Tuinslanghaspel ophangen
9. Mos bestrijden 18. Tuinverlichting aanleggen

 

Buiten kan je natuurlijk een heleboel klussen doen. Om je alvast een beetje te helpen hebben de verschillende klustips verdeeld in een aantal thema’s voor buiten. Deze thema’s vind je hieronder.

  1. Buiten bouwen; een overzicht van tips hoe jij bijvoorbeeld een tuinmuur moet metselen of een carport moet bouwen
  2. Klussen aan huis; tips voor onder andere het ontstoppen van je regenpijp of het aansluiten van een regenpijp
  3. Tips voor een terras aanleggen; een handige overzicht van alles dat komt kijken bij verschillende manier van het aanleggen van een terras
  4. Tips voor daken en dakkapellen; ga je de hoogte in dan vind je hier vanalles op het gebied van daken

Andere handige klustips

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina’s van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.