Zelf ongedierte bestrijden met handige tips

Ongedierte in of om het huis is iets waar je niet op zit te wachten. Veel overlast van ongedierte kun je voorkomen door je woning hiervoor zo ontoegankelijk mogelijk te maken. Ook kun je veel voorkomen door goed te luchten en schoon te houden. Blijf je toch last van ongedierte houden en richte ze schade aan je woning of gezondheid aan, dan is het tijd om in actie te komen. Grijp niet gelijk naar chemische bestrijdingsmiddelen. Dit kan namelijk ook andere dieren schaden. Bovendien zijn deze middelen vaak niet goed voor het milieu. Deze pagina leidt je eenvoudig naar milieuvriendelijke oplossingen voor het bestrijden van ongedierte. Wij helpen je graag stap voor stap verder om het ongedierte uit je huis en tuin te houden.

Tips om ongedierte te bestrijden

Klustip uitgelicht

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Zilvervisjes en papiervisjes komen veel voor in woningen. Wanneer je overlast hebt is het belangrijk om na te gaan om welk beestje het gaat. Het papiervisje kan veel schade toebrengen aan boeken, behang of kleding, en is daarmee oorzaak van de meeste overlast. Het zilvervisje doet meestal weinig kwaad, maar kan wel tot overlast zorgen.

Stap 1: Wat is het verschil tussen zilvervisjes en papiervisjes

Het papiervisje is grijs en gespikkeld op de rugzijde;

Papiervisjes kunnen voorkomen bij temperaturen tussen 15 en 20 graden, zoals die in de meeste woningen voorkomen, maar hebben een optimum bij 24 graden.

Lees meer..

Wist je dat?

– Één enkele muis in één jaar tijd ongeveer 2600 muizen kan voortbrengen.

– Veel mensen een rij stuivers voor de drempel leggen om mieren te weren.

– Er jaarlijks 20.000 Nederlanders zijn die de huisarts bezoeken om een wespensteek te laten behandelen. Een wespennest kan uit ongeveer 6.000 wespen bestaan

– Gelukkig bestaan er ook bedrijven die gespecialiseerd in ongediertebestrijding, zoals De Bestrijdingsbridage, dus mocht je er zelf niet uitkomen kun je het altijd aan de professional overlaten.

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Laminaat leggen 6. Gras verticuteren
2. Terras met klinkers leggen 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Katten verjagen
4. Vogelhuisje maken 9. Roest verwijderen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

Andere themapagina’s

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina’s van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.