Alle tips voor deuren

De deuren van een woning hebben een functionele rol waarin je de doorgang tussen twee vertrekken kan afsluiten. De voordeur is letterlijk de entree van de woning en moet voor de veiligheid met verschillende sloten af te sluiten zijn. Deuren zijn er in verschillende soorten, maten en materialen. Van afhangen tot en met onderhoud, op deze themapagina vind je alles wat er komt kijken bij de deuren van je woning. Wij helpen je graag stap voor stap verder om deze klus succesvol te laten verlopen.

Klustip uitgelicht

Deur tochtdicht maken

Een deur van tochtstrips voorzien is eenvoudig en kan je veel energie besparen. Voordat je begint, is het belangrijk dat je de scharnieren even nakijkt; draai ze aan daar waar nodig of vervang ze. Daarna kun je de tochtwering aanpakken.

Stap 1: Tochtstrips voor je deur

De sponning van een deur kun je dichten met tochtstrips. Deze tochtstrips kunnen van ployether of neopreenrubber zijn.

Maar de deursponningen eerst vetvrij met wasbenzine voordat je de tochtstrips aanbrengt.

Lees meer..

Wist je dat?

– Een goede voorbewerking van de deur essentieel is voor het schilderwerk? Zorg altijd voor een strakke en schone ondergrond door te reinigen, schuren en plamuren.

– Je de onderkant van een nieuwe deur ook moet meeschilderen? Zo voorkom je dat de deur daar vocht opneemt en daardoor scheef trekt.

– Het aanbrengen van tochtstrips kan leiden tot een energiebesparing van 4m3 gas per meter per jaar?

Andere handige klustips

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina’s van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.