Verschillende tips voor CV, water en gas

Heerlijk warm of juist verfrissend koel. het klimaat in je woning is uitermate bepalend voor het woongenot. Met de tips op deze pagina helpen we je niet alleen in het onderhoud van verschillende apparaten, ook veel voorkomende klachten kunnen zo eenvoudig zelf verholpen worden. Zo voorkom je dat het in de zomer veel te warm wordt om van je nachtrust te kunnen genieten en de winter te koud om lekker op de bank te kunnen zitten. Deze tips voor CV, water en gas helpen je van alle gemakken te voorzien

Overzicht van de tips voor CV, water & gas

Overzicht van alle tips om de veiligheid in en rondom de woning te verbeteren;

1.Airco installeren 5.Kruipruimte ventilatie 9.Thermostaat vervangen
2.Buisisolatie aanbrengen 6.Radiator vervangen 10.Verwarming ontluchten
3.Convectorput maken 7.Radiator verven 11.Warmwaterleiding isoleren
4.Huis koel houden 8.Radiatorfolie bevestigen 12.Waterdruk CV ketel bijvullen

Naast de klussen met CV, water en gas, zijn er in het huis nog tal van andere klussen te doen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we de verschillende klustips verdeeld in een aantal thema’s. Deze thema’s vind je hieronder.

  1. Tips voor de badkamer en het toilet;; een overzicht van diverse klustips voor in de badkamer en in het toilet
  2. Tips voor isolatie; een overzicht van verschillende tips om je huis beter te isoleren
  3. Klustips voor de keuken; een overzicht van tips voor klussen in de keuken
  4. Klussen met electra; een overzicht van tips om met electra te werken
  5. Tips voor vloeren; een overzicht van tips en instructies voor het leggen en onderhouden van vloeren
  6. Tips voor muren en plafond; alles tips om aan de slag te gaan met de muren en het plafond in je woning.
  7. Alle tips voor ramen; een overzicht van tips en instructies voor alles dat met ramen te maken heeft
  8. Tips voor deuren; een overzicht van alle tips over deuren.
  9. Kies het thema waar jij meer over wilt weten om de tips te vinden die jou verder kunnen helpen bij al jouw klussen in het huis.

 

Klustip uitgelicht

Verwarming ontluchten

Komende er borrelende geluiden uit je verwarmingsinstallatie en wordt hij niet zo goed meer warm? Lucht in de omloop van het systeem kan dit probleem veroorzaken. De verwarming ontluchten kan de oplossing zijn! De aanwezigheid van water kan betekenen dat er te weinig water in het systeem zit. Controleer het waterpeil van de CV regelmatig!

Na verloop van tijd gaan radiatoren en cv installaties vaak ongewenste geluiden maken. Een van de meest voorkomende redenen van vervelende geluiden is lucht in de leidingen en radiatoren. Het ontluchten van de verwarming is een eenvoudige klus die u snel kunt oplossen.

Onderhoud

Het is aan te raden om de CV installatie eens in de paar jaar na te laten kijken. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je installatie. Misschien is het ook interessant om te kijken naar een Hoog Rendementsketel, indien je die nog niet hebt natuurlijk!

Let op!

Het water dat uit de leiding kan komen bij het ontluchten is vaak niet schoon, het kan roestig zijn en dit wil je niet op je vloer krijgen!

Lees meer..

Wist je dat?

– een goede ventilatie van je huis bijdraagt aan een goede verwarming?

– jaarlijkse controle (of tweejaarlijks als de fabrikant dit aangeeft) van de CV-installatie ervoor zorgt dat eventuele problemen op tijd ontdekt worden en dat je geen gevaar loopt?

– je de thermostaat op de vorstvrij-stand moet zetten als je met vakantie gaat?

– gordijnen veel warmte binnen houden, maar ook warmte kunnen tegenhouden als ze voor de radiatoren hangen? Het duurt dan langer, voordat de kamer opgewarmd is en je verbruikt meer energie.

Andere themapagina’s

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina’s van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.