De beste tips voor tijdens het schoonmaken

Een wijnvlek, pastasaus of verf, allemaal erg vervelend als je het niet meer schoon krijgt. De ene vlek is daarbij hardnekkiger dan de andere, maar uiteindelijk heb je vaak het liefst dat het simpelweg verdwijnt. Aan de hand van deze pagina kom je eenvoudig te weten welke schoonmaaktips je moet gebruiken om jouw probleem op te lossen. Dit kan heel simpel zijn door een scheutje spiritus aan je water toe te voegen bij het schoonmaken van je ramen tot inzien dat graffiti niet zo makkelijk te verwijderen is dan dat je het aanbrengt. De beste schoonmaaktips vind je dan ook hier verzameld, zodat jouw vlek straks snel verdwenen is.

 

Klustip uitgelicht

Graffiti verwijderen

Sommigen zien graffiti als een vorm van kunst, anderen hebben de balen als het op hun eigen voorgevel wordt gespoten. Het verwijderen van graffiti is niet eenvoudig en wordt ook vaak door de gemeente of een professioneel bedrijf opgelost. Mocht je zelf het heft in handen willen nemen, lees dan onderstaande klus en verwijder zelf graffiti op je muur.

Stap voor stap graffiti verwijderen

Stap 1: Verwijder de graffiti van je woning

  • De manier waarop je graffiti verwijderd hangt af van de ondergrond, de verf en het formaat van de ‘versierig’.
  • Hieronder een overzicht van methodes:
    • Biologisch afbreekbaar: SoSafe graffitiverwijderaar, HG Graffiti Remover, GRATCH Graffiti Remover en Graffiti Go.
    • Chemische middelen: Terpentine of tinner. Zij lossen de verf op maar maakt toekomstig oplossen met graffitiverwijderaar vrijwel onmogelijk worden.
    • Perslucht: alleen bij harde ondergronden zoals natuursteen, glas of roestvrijstaal. Voeg er bakpoeder aan toe en de graffiti spuit je zo van het oppervlak af!

Lees meer..

Wist je dat?

– Inktvlekken op kleding eenvoudig te verwijderen zijn door er onmiddellijk koffiemelk in te wrijven

– Tandpasta prima werkt om kalk in bijvoorbeeld je douchecabine te verwijderen

– Groene zeep het beste werkt om groene grasvlekken te verwijderen

– Er een veel goedkoper alternatief is voor dure reinigingsmiddelen om tegels en sanitair weer te laten blinken en/of schimmel en kalk te verwijderen. Doe een flinke scheut bleek in een plantenspuit en vul deze vervolgens met water. Spuit dit op de gewenste plekken, laat het intrekken en maak het vervolgens schoon met een borstel of spons

– Je na het dweilen van het laminaat minder last hebt van vegen, wanneer je aan het dweilwater een vleugje glansspoelmiddel (uit de vaatwasser) toevoegt.

– Je een theepot beter niet kan afwassen met afwasmiddel. De smaak van thee schijnt beter te blijven hangen als je hem alleen omspoelt.

 

 

Andere themapagina’s

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina’s van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.