Klussen die je buiten kan doen

Een tuin die net wat groener is dan die van de buurman of een dakkappel waardoor de zolder weer prima gebruikt kan worden als extra kamer. Buitenshuis valt er vaak genoeg te klussen, maar dan is het wel prettig wanneer je weet hoe je dat moet aanpakken. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende klussen die met enige regelmaat terugkomen, zoals het onderhoud van de tuin of klussen die je juist eenmalig uitvoerd om je huis te verfraaien. Zo zijn er misschien wel klussen die altijd maar blijven liggen, of klussen waar je niet eens wist dat ze gedaan konden worden. Deze pagina leidt je eenvoudig naar waar je naar op zoek bent. Aan de hand van de verschillen plekken rondom het huis kan je op de betreffende pagina's tips vinden om je stap voor stap te helpen bij de klussen die jij graag buiten zou willen gaan doen.

Klustip uitgelicht

Schutting plaatsen

Voordat je de schutting kan gaan plaatsen is het belangrijk om je goed te orienteren op de mogelijkheden die je hebt bij het plaatsen van een schutting. Hierin kan je niet alleen varieren in de soort schutting, maar uiteraard ook in het materiaal. De keuze zal uiteindelijk vaak afhangen van de inrichting van de rest van de tuin, het huis en vooral ook van het budget. Een schutting kan je immers zo duur maken als je zelf wil.

Stap 1: Hardhouten of vurenhout schutting?

* Doorgaans kiest men voor hardhouten palen bij het plaatsen van uw tuinschutting. Deze gepunte vierkante palen van hardhout staan immers in een natte bodem.

Lees meer..

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Schutting plaatsen 6. Verwarming ontluchten
2. Gras zaaien 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Achterband vervangen
4. Vogelhuisje maken 9. Laminaat leggen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

 

Wist je dat?

– De meest gebruikte grassoort in de tuin Engels raaigras is

– Het wordt geadviseerd om je buitenschilderwerk eens in de 5-10 jaar te herhalen.

– Je het buitenschilderwerk het beste in de schaduw kan doen

– Een hardhouten schutting met een FSC-keurmerk de meest duurzame optie is

– Een kunststoffen dakkapel het meest duurzaam in zijn soort is

– De overheid flinke subsidies verstrekt om het plaatsen van zonnepanelen te stimuleren

– Je voor het aanleggen van een dakterras twee vergunningen moet aanvragen. Één voor de bouw en één voor de omheining van het dakterras. Deze zijn beiden verplicht.

Klustips voor buiten

Buiten kan je natuurlijk een heleboel klussen doen. Om je alvast een beetje te helpen hebben de verschillende klustips verdeeld in een aantal thema’s voor buiten. Deze thema’s vind je hieronder.

  1. Tuintips; een overzicht van diverse tips om lekker in je tuin aan slag te gaan
  2. Buiten bouwen; een overzicht van tips hoe jij bijvoorbeeld een tuinmuur moet metselen of een carport moet bouwen
  3. Klussen aan huis; tips voor onder andere het ontstoppen van je regenpijp of het aansluiten van een regenpijp
  4. Tips voor een terras aanleggen; een handige overzicht van alles dat komt kijken bij verschillende manier van het aanleggen van een terras
  5. Tips voor daken en dakkapellen; ga je de hoogte in dan vind je hier vanalles op het gebied van daken

Zo kunnen we je eenvoudig stap voor stap helpen wanneer je bijvoorbeeld een terras wil aanleggen om lekker van je tuin te kunnen genieten. Of handige tips wat je moet doen om te voorkomen dat je buitenkraan bevriest tijdens een koude winter. Kies het thema waar jij meer over wilt weten om de tips te vinden die jou verder kunnen helpen bij het klussen.

Andere themapagina’s

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina’s van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.