Handige tips voor in de garage

Niet iedereen heeft er een, maar de ruimte die ooit bedoeld was als slaapkamer van de auto wordt steeds diverser gebruikt. De een gebruikt het vooral als handig opslaghok, terwijl de ander er dagen doorbrengt om te knutselen aan zijn of haar favoriete hobby. Omdat er veel gedaan kan worden met en in de garage vind je op deze pagina de beste tips over vanalles dat je terug kan vinden in de garage. Of je nu wilt weten op wat voor manier je je gereedschap het beste kan ordenen of hoe je een fietsband moet plakken, je vindt het hier. Benieuwd naar de kosten om een garage te bouwen of verbouwen? Bekijk hier het overzicht van de kosten van het bouwen van een garage op Werkspot

Tips voor in de garage

Klustip uitgelicht

Opbergwand grage maken

Om al je tuingereedschap te ordenen in de schuur of garage is een opbergwand erg handig. Onderstaande klustip omschrijft hoe je een handige opbergwand kunt maken, die je naar eigen wensen kunt indelen.

Stap voor stap een opbergwand voor je garage maken

Stap 1: Plaats opbergwand bepalen

  • Deze klustip gaat uit van een garage van 2,50m hoog. Plaats de vier staanders (max. 1,20m uit elkaar) met een waterpas op de gewenste positie en zet ze vast aan de muur met behulp van spijkerpluggen.

Stap 2: Underlaymentplaat bevestigen

  • Bevestig de underlaymentplaat van de opbergwand tegen de staanders met lijm en schroeven. Controleer met de waterpas of de plaat loodrecht bevestigd is.

Stap 3: Plaatlatten bevestigen

  • Lijm en schroef de plaatlatten op de underlaymentplaat. De eerste lat dient op 2,1 cm afstand van de vloer geplaatst te worden. De ruimte tussen de latten behoort 7,1 cm te zijn.
  • Gebruik bij het bevestigen van de latten een waterpas. Tip bij het bevestigen van de plaatlatten: Maak van een stuk resthout een mal van 7,1 cm om bij het bevestigen tussen de latten te leggen.

Lees meer..

Wist je dat?

– Een handige indeling voor al je spullen nog niet zo makkelijk is. Hieronder vind je een veel voorkomende variant om je spullen handig op te bergen.

– Tuinmateriaal kan het beste geplaatst in stellingkasten waarin haken zijn bevestigt. Vaak neemt dit soort gereedschap veel ruimte in, wat op deze manier beperkt wordt.

– Het doe-het-zelf gereedschap wordt vaak geplaatst op of rondom het werkblad. Op deze manier heb je het niet alleen altijd bij de hand, je kan het ook weer makkelijk terugvinden. Overigens kan je het natuurlijk ook gewoon in een gereedschapskist stoppen.

– Tot slot wordt de bijkeuken over het algemeen gebruikt voor kleine huishoudelijke apparaten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de stofzuiger of het strijkijzer en strijkplank. Ook schoonmaakmiddelen of bijvoorbeeld de was kan prima geplaatst worden in deze tussenruimte.

Andere themapagina’s

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina’s van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.