Welke buiten klussen zijn er?

Niet iedereen woont buitenaf en heeft standaard genoeg privacy in zijn of haar tuin. Met het plaatsten van een afrastering of schutting creeer je die zelf. Waar je ook woont, met het plaatsen van een schutting kan je je tuin afschermen van buitenaf. De manier waarop je dit doet is bijna eindeloos. Je kan kiezen voor een houten schutting, stenen schutting of een groene schutting van planten. Iedere schutting heeft zo zijn eigen effect. Naast een schutting valt er nog veel meer buiten te klussen. Zo is het bouwen van een tuinhuisje ideaal als je op zoek bent naar meer opslagruimte. Maar ook een hondenhok of een zandbak zijn erg leuke extraatjes die je tuin de moeite waard maken. Met behulp van deze portal kom je eenvoudig te weten wat je moet doen om dit te realiseren. Bekijk hier alle buiten klussen!

Klustip uitgelicht – buiten klussen

Een van de buiten klussen is het bouwen van een Pergola in de tuin.

Pergola in je tuin maken
Een zelfgemaakte pergola is perfect om je tuin uniek te maken. Een pergola is een geraamte, van meestal hout, waarlangs je planten kunt leiden. Een pergola is een mooie aanvulling op je tuin, je kunt er een romantisch hoekje van maken of een paadje accentueren.

Carport
Je kunt een pergola maken over een parkeerplaats om een overdekking te maken. Zo staat je auto beter beschut tegen de elementen, hangt wel af van de planten, en het siert je oprit ook nog eens!

Terrasoverkapping
Een mooie pergola is een hele fraaie overkapping voor een terras. Je zit beschut onder een romantisch en sfeervol dak.

Materiaal voor de palen
Je kunt houten, of metalen palen gebruiken voor een pergola. Het voordeel van hout is dat het wat makkelijker werkt omdat je over het algemeen eenvoudiger de palen op maat kunt maken. Houten palen moet wel breder zijn, denk hierbij aan minimaal 7 cm. Zorg ook dat je geïmpregneerd hout gebruikt, je kunt er desnoods nog een lak of beitslaag op aanbrengen voor extra bescherming.

Grondboor
Een grondboor heb je nodig om de gaten te graven waarin de palen moeten staan. Dit gereedschap zul je waarschijnlijk niet vaak meer gebruiken en het is zonde om het dan aan te schaffen. Veel bouwwinkels bieden een grondboor te huur aan, wellicht het proberen waard!

De zelfgemaakte pergola is een uniek decoratief element in de tuin. Je kan je pergola naar eigen smaak uitbreiden met bijvoorbeeld bogen of hekken. Hieronder kun je stap voor stap lezen hoe je zelf een pergola kunt maken.
Neem contact op met een vakman als je hulp nodig hebt bij het maken van jou droomtuin!

 

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Schutting plaatsen 6. Verwarming ontluchten
2. Gras zaaien 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Achterband vervangen
4. Vogelhuisje maken 9. Laminaat leggen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

 

Buiten bouwen

Overzicht van alle tips over buiten bouwen van Klustips.nl

1. Afdak voor haardhout 7. Schutting plaatsen 13. Zandbak maken 18. Oranje tribune bouwen
2. Blokhut bouwen 8. Steigerhout behandelen 14. Zelf metselen
3. Buitenkeuken maken 9. Steigerhouten bank maken 15. Zelf oprit aanleggen
4. Compostbak maken 10. Tuinpergola maken 16. Zelf steigerhouten tafel maken
5. Dug out maken 11. Vlonder bouwen 17. Carport bouwen
6. Hondenhok maken 12. Werkbank maken

Buiten kan je natuurlijk een heleboel klussen doen. Om je alvast een beetje te helpen hebben de verschillende klustips verdeeld in een aantal thema’s voor buiten. Deze thema’s vind je hieronder.

  1. Tuintips; een overzicht van diverse tips om lekker in je tuin aan slag te gaan
  2. Klussen aan huis; tips voor onder andere het ontstoppen van je regenpijp of het aansluiten van een regenpijp
  3. Tips voor een terras aanleggen; een handige overzicht van alles dat komt kijken bij verschillende manier van het aanleggen van een terras
  4. Tips voor daken en dakkapellen; ga je de hoogte in dan vind je hier vanalles op het gebied van daken

Blogartikel

Op de blog van Klustips.nl vertellen we over de allerlaatste trends op klusgebied. Over wat je absoluut niet mag missen wanneer je de slaapkamer gaat aanpakken. Over de beste bespaartips voor je woning. En over wat je allemaal zou moeten doen om veilig aan het klussen te gaan. Mis niets van de laatste ontwikkelingen met de blog van Klustips.nl. Hieronder vind je alvast een voorproefje;

Raadplegen Klustips leidt vaak tot uitbesteden klus
Voor het uitvoeren van een klus in en rondom het huis wordt het internet steeds vaker ter inspiratie geraadpleegd. Toch blijkt dat er nog veel mensen zijn die na het raadplegen van deze online klusinstructies, de klus toch liever aan een specialist overlaten. Voor Klustips.nl is dit aanleiding geweest om te onderzoeken wat de gebruikers van Klustips.nl doet besluiten de klus toch uit te besteden.

Andere themapagina’s

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina’s van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.