Zo zet je jouw eigen douchebak er in!

Hoe plaats je een douchebak

De douchebak: het is iets waar elke moderne douche niet zonder kan! Meestal doen mensen beroep op een professional om de douche of bad te installeren – maar waarom zou je niet zelf een aantal werkjes kunnen doen?
Zelf de douchebak inzetten is in elk geval al een mogelijkheid, zolang je met een aantal zaken rekening houdt. Hieronder vind je handige tips om je douchebak bij Tegeldepot in géén tijd ingezet te hebben!

De beste tips voor een doe-het-zelf douchebak

De douchebak vormt de basis van de douche, dat is duidelijk. Het is dan ook belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan duurzaamheid, nauwkeurigheid bij het zetten en kwaliteit. Enkele handige tips om je douchebak zelf te plaatsen:

1. Een stevige ondergrond

Voor je de douchebak effectief kan plaatsen, is het natuurlijk belangrijk dat de ondergrond stevig is. Doorgaans wordt hiervoor beton gebruikt, dat egaal gegoten wordt over de fundering. Afhankelijk van het type douchebak zal een beetje extra ruimte moeten vrijblijven, waar dan later de leidingen in kunnen.

2. De waterleidingen plaatsen

De waterleidingen onder de douchebak zijn bedoeld voor de afvoer van het water tijdens het douchen. Het is vooral belangrijk dat deze goed op elkaar aansluiten én zo recht mogelijk worden geplaatst om problemen te vermijden. Controleer ook bij het plaatsen van de leidingen of er eventueel geen gaatjes in zitten. Anders moet je naderhand alles weer openbreken!

3. De douchebak zelf

Vervolgens moet de douchebak natuurlijk geplaatst worden. Dit kan je alleen doen of eventueel met behulp van iemand anders. Het belangrijkste is dat de randen van de bak goed op de randen van de kuil aansluiten. Als er nog spleetjes zijn, kan je die eventueel achteraf met silicone dichten.

4. Controleer de douchebak

Ten slotte is het de moeite waard om de douchebak te controleren. Laat de douche lopen en kijk of het water wel degelijk door kan lopen. Controleer ook of dat water onderaan niet ergens wegloopt om te vermijden dat je badkamer binnen de kortste keren onder water staat!

Douchebakken van de beste kwaliteit

Wil je het beste halen uit je badkamer? Dan is kiezen voor een betrouwbare, kwalitatieve douchebak essentieel. Vooral als je het werk zelf doet, wordt het zoveel aangenamer om degelijk materiaal te gebruiken. Een goede douchebak bij Tegeldepot is bijvoorbeeld een goede eerste stap in de richting van een douche die aan alle verwachtingen voldoet qua kwaliteit en veiligheid!

1 Opmerking

  • Isolatie blog

    Fijn dat je deze informatie hebt willen delen, bedankt!

  • Schrijf een opmerking

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *