Tuinset, tuinmeubelen

Zo maak je jouw tuin zomerklaar!

Tips voor een tuin die zomerklaar is

Wanneer in het voorjaar het weer begint op te knappen en de eerste warme zonnestralen de tuin opfleuren, is het moment aangebroken om de tuin aan te pakken. De zomer staat voor de deur en het duurt niet lang meer, of je kunt weer uren relaxed in de tuin doorbrengen om lekker te zonnen en te ontspannen. Een zomerklare tuin waar het goed toeven is. Een strak gazon, een lekkere loungebank en mooie zomerplanten, is dan natuurlijk onmisbaar. Hoe je jouw tuin effectief zomerklaar maakt, lees je hieronder. Als je onderstaande adviezen gebruikt als inspiratie, heb je jouw achtertuin binnen een handomdraai omgetoverd in een zomers paradijsje!

1. Koop een stijlvolle en heerlijke zittende loungeset

Met een fraaie, strak ontworpen loungebank met bijhorende loungeset, creëer je een stijlvolle en relaxte zitplek in de tuin. Een eigen plekje waar je met jouw geliefde(n), vrienden en/of familie even helemaal je zelf kunt zijn en plezier kunt maken. Een loungebank met tafel is daarvoor ideaal en biedt je de gelegenheid om onder het genot van een lekkere snack en een wijntje of frisdrank gezelligheid te maken onder de zon! 

2. Pak het gazon aan

Stoor je je ook zo aan een bruine gazon met kale plekken als het hoogzomer of nazomer is? Pak dan preventief het gazon aan door deze vanaf de start van het lenteseizoen goed te onderhouden, besproeien en maaien. Door te kiezen voor regelmatig onderhoud, zeker op tropisch dagen, kun je voorkomen dat het gazon lelijk wordt. Nog makkelijker maak je het jezelf door een strakke kunstgrasmat in de tuin te leggen. Dat scheelt een berg onderhoud, terwijl jouw tuin tóch de uitstraling behoudt door de groene, op echt gras lijkende kunstgrasmat.

3. Leg tuinverlichting aan

Wil je in de zomer ook in de late avonduurtjes, evenals in het najaar, van de tuin kunnen genieten? Dan is het aan te raden goede en sfeervolle tuinverlichting aan te leggen. Kies voor energiezuinige led-verlichting, dei naast zichtbaarheid ook een sfeerverhogende werking heeft!

4. Plaats een schutting voor meer privacy

Door een schutting rond jouw tuin te zetten, kun je voor veel extra privacy zorgen. Je hebt geen inkijk van passanten meer, waardoor je relaxed in de tuin kunt zonnen, al dan niet topless, en zonder pottenkijkers en duik in het tuinzwembad kunt nemen. Een bijkomend voordeel van schuttingen is dat ze personen op afstand houden die van plan zijn een inbraak te plegen. Je vergroot er je eigen veiligheid dus ook mee!

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *