Juiste pvc vloer kiezen

Zelf pvc vloeren leggen: zo doe je dat!

Steeds meer mensen kiezen voor een pvc vloer. Niet zo gek, want ze zijn slijtvast, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in veel verschillende prints. Tegenwoordig zijn er pvc vloeren die bijna niet te onderscheiden zijn van authentieke houten vloer, zoals de Hongaarse pvc vloer (ook wel Hongaarse punt genoemd): deze vloer heeft wel wat weg van een houten visgraatvloer en geeft je woning meteen een warme, Bohemian uitstraling. In tegenstelling tot een traditionele visgraatvloer is de Hongaarse punt pvc vloer erg makkelijk te leggen. Volg de onderstaande stappen, en voor je weet ligt de Hongaarse punt te pronken in je woonkamer!

Meten en schoonmaken

Ten eerste moet je natuurlijk weten hoeveel vloerdelen je nodig hebt. Meet de ruimte dus goed op en bereken hoeveel pvc je nodig hebt. De regel is: liever iets teveel dan te weinig. Houd ook rekening met het snijverlies! Als je de juiste hoeveelheid pvc in huis hebt dan kan je de vloer gaan schoonmaken. Vaak is vegen en stofzuigen voldoende. Indien je hebt gekozen voor plak pvc dan kan het nodig zijn de vloer te behandelen met een primer.

Egaliseren

Voordat je een plak pvc vloer kan leggen is het nodig de ondervloer te egaliseren. Dit wordt gedaan met egaline. Een primer zorgt ervoor dat de egaline goed hecht aan de betonnen ondervloer. Heb je een klik pvc vloer? Dan is egaliseren niet nodig.

Acclimatiseren en leggen

Is de ondervloer mooi egaal? Mooi! Dan kan je bijna beginnen met leggen. Vergeet alleen niet dat de pvc vloer eerst 24 uur dient te acclimatiseren. Leg de mooie Hongaarse punt vloer een dag voor je gaat leggen op kamertemperatuur, om te voorkomen dat de vloer gaat werken door temperatuurverschil.

Zo, alle voorbereidingen zijn getroffen en de vloer is klaar om gelegd te worden. Bij een verlijmde plak pvc vloer is het belangrijk dat de vloer na het leggen gewalst wordt om ervoor te zorgen dat de pvc vloer goed hecht aan de ondervloer. Bij klik pvc is dit niet nodig. Snijd de pvc stroken of pvc tegels op maat en leg/plak ze op de juiste plek. Klik pvc -het woord zegt het al- werkt eigenlijk hetzelfde als kliklaminaat. Klik de stroken in elkaar en klaar ben je!

Het leggen van een Hongaarse pvc vloer is dus een vrij simpele klus. Daarnaast zijn pvc vloeren erg slijtvast, zodat je nog erg lang kan genieten van je mooie Hongaarse punt!

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *