Zelf een internetkabel trekken doe je zo!

Steeds meer bedrading in Nederlandse huishoudens

Nederlanders hebben vandaag de dag tal van apparaten en digitale devices in huis, maar ook thuisbioscopen, televisie(s) en andere apparatuur. Het is dan onvermijdelijk dat er in de woning een groeiend aantal kabels komt te liggen. Het kan dan wel zijn dat we steeds meer draadloos gaan, dat betekent niet dat we zonder kabels kunnen. Zo is bijvoorbeeld internet boven sneller als je kiest voor verlenging via een kabel dan voor draadloos internet boven. Maar hoe trek je precies en internetkabel of coax kabels online van Elektrobode.nl in je woning door, bijvoorbeeld naar de boven verdieping zodat je daar internet en tv hebt?

Bereid je goed voor

Het is natuurlijk onzin om een extra boorgat te maken als deze al aanwezig is. Daarom is het aan te raden om eerst goed te kijken of er al boorgaten of leidingen zijn die van de kamer waar het internet binnenkomt, naar boven lopen. Als dit niet zo is, moet je een gat boren. Vervolgens kunnen de kabels met een trekveer door het geboorde gat getrokken worden. Zorg van tevoren dat je uiteraard de juiste kabellengte op voorraad hebt, zodat je niet te kort komt!

De kabel verlengen valt best mee: hoe je dit aanpakt

Hoe kun je de kabel van internet en tv slim en effectief verlengen naar boven toe? Zijn er leidingen aangebracht? benut deze dan op een slimme manier via een trekveer. Zonder leidingen moet je deze bedrading dan zelf boren: of op de traditionele manier, via het plafond en wat krammen, aanleggen, hoewel dat lelijk oogt omdat de bedrading dan zichtbaar is. Het laatste wat je hierna nog te doen staat, is het aansluiten van de kabel beneden en boven, zodat je op de bovenverdieping internet en tv hebt. Lekker toch?

Werk eventuele zichtbare kabels weg

Zoals gezegd kan het zijn dat de kabels op de traditionele manier zijn doorgetrokken. Ze zijn dan nog te zien. Door de kabels langs plinten te leggen (als het kan eronder), of door het gebruik van een kabelgoot, kun je ze wegwerken. Alvast succes met jouw internet en tv boven!

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *