Barndeuren

Wat is een barndeur?

Een barndeur als draai- of schuifdeur? 

Barndeuren zijn helemaal in! Als je een fervent volger bent van interieurbloggers en –Instagrammers heb je de deuren vast al wel eens voorbij zien komen. Vorig jaar kwamen de deuren langzaam maar zeker de markt op… Tegenwoordig vliegen ze als zoete broodjes over de toonbank. Dit heeft even geduurd, want het aanschaffen van een barndeur is best een gewaagde beslissing. Je moet goed weten wat je met je interieur wilt, je moet je interieur een beetje af kunnen stemmen op de deur (dit was vroeger totaal andersom – deuren werden toen juist “weggestopt”) en daarnaast is hóe je de barndeur installeert ook nog eens heel erg belangrijk. Gelukkig leggen wij je uit welke opties je hebt qua montage en welke optie jouw barndeur het beste tot zijn recht brengt. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder! 

Wat is een barndeur? 

Misschien weet je niet eens wat een barndeur precies is. Barn is een Engels woord, vrij vertaalt naar schuur. In het Nederlands zou je spreken van een staldeur. Deze deuren zie je veel terug op boerderijen en oude, landelijke woningen. De barndeur zoals wij hem nu kennen is natuurlijk iets gemoderniseerd. De binnendeuren zijn wat strakker, voorzien van een HDF-toplaag en afhankelijk van welke soort deur je neemt, kunnen ze ook nog gegrond zijn in een mooie witte kleur. Wanneer je voor een gegronde staldeur gaat, kun je deze nog zelf aflakken in een kleur naar keuze. Om juist een echt landelijk effect te creëren is een klassieke eikenhouten staldeur juist weer mooier. Voor de mooiste barndeuren kun je terecht bij HomingXLDaar bestel je alle barndeuren met de laagste prijsgarantie, zodat jij nooit te veel betaalt voor je nieuwe barndeur. 

verschillende barndeur

 

Het ophangen van een barndeur 

Laten we gelijk beginnen met de meest populaire optie voor het monteren ban een barndeur: het ophangen van een barndeur door middel van schuifdeursystemen. Door je barndeur op te hangen met bijvoorbeeld een zwart schuifdeursysteem, creëer je in één handomdraai de ultieme landelijke look. Een schuifdeur geeft je niet alleen wat extra ruimte, maar laat de deur ook wat stoerder ogen. Door een zwarte rails te gebruiken op een lichte barndeur (eikenhout of wit) creëer je een mooi contrast, waardoor je deur het middelpunt van je interieur wordt.  

Een barndeur als draaideur 

Wanneer je toch liever een draaideur in huis hebt, kun je nog steeds voor een barndeur gaan. Er zijn namelijk ook enorm veel barn-draaideuren. Een draaideur is makkelijker te monteren en soms is het op bepaalde punten in huis gewoon niet mogelijk om een schuifdeur te monteren.  

Wil jij een bepaalde kamer in je huis meer karakter geven en ben je gek op een industrieel of landelijk interieur? Dan is een barndeur waarschijnlijk perfect voor jou! Wanneer je toch nog niet helemaal zeker weet of een barndeur het voor jou is, kun je bij HomingXL ook altijd terecht voor de mooiste binnendeuren. Ook alle binnendeuren bestel je met de laagste prijsgarantie! 

 

 

 

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *