Kamersteiger

Waarom het gebruik van een kamersteiger bij klussen cruciaal kan zijn

Een binnensteiger is nuttig voor allerlei interieurklussen

Voor binnen werkzaamheden gebruiken particulieren en ook bedrijven steeds vaker een rolsteigers in alle maten. Rolsteigers staan ook wel bekend als binnensteigers. Dit type steiger is bijvoorbeeld handig wanneer je de wanden wilt behangen, voor schilderwerk in huis. Je kunt er ook kluswerkzaamheden op hoogte,zoals het verven van het badkamerplafond mee uitvoeren. Ook voor pleister- en stucwerkzaamheden heb je veel aan een goede kamersteiger. Een kamersteiger kan voor tal van klussen in huis worden gebruikt en heeft de nodige voordelen. Sterker nog, een binnensteiger gebruiken kan cruciaal zijn en het verschil maken tussen een geslaagde of mislukte klus! Hieronder enkele redenen waarom het gebruik van een binnensteiger het verschil maakt bij binnen klussen.

Beter voor het lichaam

Met name in ruimtes van meer dan 2 meter hoog is een binnensteiger nuttig, sterker nog: cruciaal. Als doe-het-zelver of klusser hoef je met een binnensteiger net meer boven je macht te werken. Schilderklussen en stucwerk verrichten wordt zo een stuk aangenamer: na afloop van de klus heb je geen spierpijn of lichamelijke klachten. Zonder een kamersteiger leiden intensieve klussen in het interieur al snel tot rugklachten en/of spierpijn.

Veiliger kunnen werken

Verder is de algehele veiligheid die een kamersteiger biedt, een belangrijke reden om dit soort steigers bij binnen klussen te gebruiken. Veel klussers gebruiken een trappetjes of wringen zich – staande op het meubilair – in allerlei bochten om de klus binnen af te krijgen, vaak met gevaar van valpartijen en het risico op letsel. Omdat een binnensteiger veilig opgebouwd is en stabiel neergezet kan worden.

De klus is veel sneller af

Wie voor het klussen in huis gebruikmaakt van een binnensteiger is veel sneller klaar met het werk. Zo kun je verf en andere benodigdheden op het platform naast je zetten, zodat je niet telkens een trappetje af hoeft te lopen om de benodigde materialen te pakken. Verder kun je natuurlijk veel sneller schilderen of stukadoren omdat je een betere lichaamshouding hebt en je niet telkens uit hoeft te strekken.

Wendbaar en gemakkelijk uit te bouwen

Een van de grote voordelen die een binnensteiger aantrekkelijk maken, is het feit dat deze steigersoort erg wendbaar is en ook flexibiliteit biedt door onderdelen toe te voegen. Zo kan de steiger via opzetstukken verhoogd worden naar 4 of 5 meter, als de binnensteiger gebruikt moet worden in een ruimte die hoger is. Kortom, een kamersteiger is dus cruciaal om interieurklussen veilig, goed, snel en effectief aan te pakken.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *