Waar moet je op letten bij een grote renovatie

Tips voor bij een grote renovatie

Ben je van plan om een grote renovatie te plannen voor jouw woning of (bedrijfs-)pand? Lees dan gauw verder waar je op moet letten voordat je begint aan deze grote renovatie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet waar je op moet letten bij een grote renovatie.

Financiën

Wanneer je gaat verbouwen of renoveren dan kun je niet om het prijskaartje heen. Het is belangrijk om voor jezelf een budget en planning op te zetten. Wat gaat het kosten, hoeveel kun je betalen en hoe ga je de renovatie betalen? Zorg voor een duidelijk systeem. Wat kun je zelf doen, wat laat je doen en hoe ga je het betalen? Ook is het belangrijk om altijd een marge te berekenen voor onbekende kosten of voor wanneer de werkzaamheden uitlopen.

Offertes vergelijken

Je moet nooit met de eerste de beste aannemer in zee gaan. Mooie praatjes kunnen je uiteindelijk duur komen te staan. Het is helemaal niet vreemd om meerdere offertes aan te vragen. Op deze manier kun je de prijzen en de werkzaamheden vergelijken. Zo kies je wie de beste optie is voor jouw renovatie.

Bouwsteiger

Bij een grote verbouwing komen meerdere grote aspecten kijken. Wil je bijvoorbeeld zelf de voorkant van het huis schilderen om kosten te besparen? Je kunt eenvoudig een steiger kopen bij steigerkopen.nl. Zo maak je een grote renovatie van jouw huis een stuk gemakkelijker.

Puincontainer

Waar gaat al dat afval naartoe? Het is van harte aan te bevelen om direct een puincontainer te bestellen wanneer je begint aan een grote renovatie. Er komt veel zooi en afval kijken bij renoveren. Geniet van een vaste dumpingplek en geniet van de beste service. De puincontainer wordt gebracht en weer opgehaald. Zo kun jij je bezig houden met het renoveren en niet met het wegwerken van het puin.

Einddatum afspreken

Wil je weten waar je aan toe bent en waar je op kunt rekenen? Zorg ervoor dat je dan duidelijke deadlines stelt met de vaklui en aannemers. Zo weet niet alleen jij waar je aan toe bent, maar heeft iedereen een tijdsraming van wanneer de klus geklaard moet zijn.

Een grote renovatie is een behoorlijke klus, zowel financieel, strategisch als praktisch. Je doet er goed aan om je goed voor te bereiden op een grote renovatie. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *