Terrasoverkapping - douglashout

Verrijk je tuin met een houten overkapping

Een houten overkapping is een absolute verrijking voor iedere tuin. Je creëert hiermee een knusse plek om bij welk weertype dan ook, heerlijk buiten te zitten. Natuurlijk biedt een houten overkapping ook een beschutte plek om spullen zoals fietsen, tuinmeubels en openhaardhout te stallen. Bij de voordeur is een houten afdak een stijlvolle toevoeging. Ben jij een handige doe-het-zelver en wil je zelf een mooie constructie van hout aan jouw huis of schuur bouwen? Met de juiste materialen, stevige balken en een goed doortimmerd plan is dit prima te doen. Bijkomend voordeel is dat je meestal geen bouwvergunning hoeft aan te vragen. 

 

Multifunctioneel 

Heb jij twee rechterhanden? Dan maak je natuurlijk zelf een houten overkapping. Het is leuk om te doen en je geniet er des te meer van. Het is ook nog eens stukken voordeliger dan wanneer je er een laat bouwen. Voordat je aan de slag gaat, moet je een geschikte plek bepalen. Plaats je de houten overkapping aan een van de muren van je huis . Of wordt het een verlengstuk van je schuur? Maar je kunt deze overdekte buitenruimte ook los van het huis plaatsen. Ook is het aan te raden om je van tevoren te bedenken waarvoor de overkapping gaat dienen. Wordt het de finishing touch bij de entree van je woning? Maak je er een overdekt terras van of een extra bergruimte? Je kunt uiteraard ook een multifunctionele overkapping maken. Als je de keuze hebt gemaakt, bepaal je het formaat en de stijl van de houten overkapping. Je kunt kiezen uit vele typen, bijvoorbeeld voor een model met een plat dak of een constructie het een hellend dak. 

 

Duurzaam en sterk 

Als je eenmaal aan de slag gaat, neem dan nauwkeurig de maten op. Dan weet je zeker dat je voldoende hout en bijbehorende materialen koopt. Door een fraaie houtsoort te kiezen, creëer je een mooie sfeer. Let er ook op dat je duurzaam en stevig hout kiest dat een lange levensduur heeft en bestand is tegen alle weertypen. Met duurzaamheidsklasse 3-4 gaat Lariks Douglashout gemakkelijk tien tot vijftien jaar mee. Het is eenvoudig te bewerken, is betaalbaar en heeft een warme uitstraling. Ook vurenhout en grenen zijn in trek voor het bouwen van overkappingen omdat ze eenvoudig zijn te bewerken. Houd er wel rekening mee dat deze soorten niet geschikt zijn voor vlonders en vloeren. Voor de binnenkant van terrasoverkapping zijn ze echter wel goed. Voor de zijwanden is hardhout aan te raden. Het heeft een levensduur van minimaal 25 jaar zelfs als het in contact komt met natte aarde. 

 

Mooi en voordelig 

Bij deze klus zijn houten balken ook onmisbaar. Je hebt deze onder andere nodig als hoekstaanders. Als je een overkapping bouwt die breder is dan drie meter heb je ook houten balken nodig die dienen als extra breedte staanders. Ook voor dit materiaal geldt dat het zijn eigen uitstraling, hardheid en duurzaamheid heeft. Bij het selecteren van de best passende houten balken moet je de houtsoort ook goed in ogenschouw nemen. Zoek je mooie balken voor een voordelig bedrag? Balken van vurenhout komen voornamelijk van Europese sparren en hebben de prettige eigenschap dat ze gemakkelijk te bewerken zijn. De kleur varieert van geelbruin tot bleekwit. Het hout is zacht en relatief licht. Toch is vurenhout stevig en daarom is het uitstekend geschikt voor constructiebouw. Bij Houthandelonline.nl vind je alles wat je nodig hebt om zelf een houten overkapping te maken. Ook helpen de professionals je graag aan handige tips. Heb je vragen? De experts zijn je graag van dienst met deskundig advies. 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *