Tips voor vrouwen die zelf willen klussen

Je eigen klusboontjes doppen

Waarom zou je als moderne vrouw klussen in huis aan je mannelijke partner of aan een klusjesman overlaten? Met een beetje voorbereiding kun je namelijk heel veel onderhoudsklussen – zoals een tafel schilderen of een lamp repareren – zelf oppakken. Laat je vriend of man maar eens merken dat je best zonder hem kunt en als vrouw je eigen klusboontjes kunt doppen. Met onderstaande vier tips gaat dat zeker lukken!

1. Maak een zelfontworpen en unieke boomstamtafel

Een leuke vrouwenklus is het schilderen van een eigen boomstamtafel. Fraaie boomstamtafels bij Goossens kun je zelf opschuren en vervolgens een eigen kleurtje meegeven. Natuurlijk kun je ook kant-en-klare tafels kopen zonder ze te bewerken. Maar het leukste is toch om zelf van een standaard boomstamtafel een eigen, uniek ontwerp te maken.

2. Zorg voor goed en degelijk gereedschap

Als je als vrouw aan het klussen slaat, heb je natuurlijk voldoende gereedschap en materialen nodig om aan de slag te kunnen. Koop een grote gereedschapskist met minimaal enkele hamers, zagen, schroevendraaier en een boormachine. Natuurlijk heb je ook goede lijm, tangen, moersleutels, bouten, een rolmaat, een waterpas, diverse soorten en maten spijkers en schroeven nodig. Overigens is een schroefboormachine ideaal voor de vrouwelijke klussers: schroeven draai je met zo’n machine eenvoudig in en uit.

3. Maak slim gebruik van het internet 

Tegenwoordig zijn er online, bijvoorbeeld op YouTube of op websites van bouwmarkten, tal van klusvideo’s te vinden waarin precies uitgelegd wordt hoe je een bepaalde verbouwing, reparatie of klus kunt uitvoeren. Is bijvoorbeeld je toilet verstopt? Zoek dan via ‘toilet verstopt’ op YouTube en je komt meerdere video’s tegen die je kunnen helpen. Ook als je een fietsband moet lappen of iets met de auto hebt, kun je voor goede uitlegfilmpjes en klusvideo’s op internet terecht!

4. Wees niet bang om het fout te doen

Houd angst om fouten te maken je tegen? Maak je geen zorgen: het is geen ramp om tijdens het klussen fouten te maken. Probeer het gewoon. Lukt het niet, dan probeer je wat anders. En kom je er echt niet uit? Dan kun je altijd nog hulp inschakelen.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *