Tips voor het maken van een kast DIY

Een eigen kast maken? Met een goede voorbereiding hoeft dat helemaal niet moeilijk te zijn. Hier vind je enkele tips van Klustips die je kunt meenemen voor het maken van je eigen unieke kast.

Kies voor het materiaal

Voor je begint aan je nieuwe kast, is het goed om naar het materiaal te kiezen. Als je nog niet heel erg bekend bent met het bouwen van kasten, is hout een goed begin. Dit materiaal is erg bewerkelijk en je hebt de keuze in vele soorten met elk hun eigen eigenschappen. Bekijk ook eens het aanbod van Dehoutgroothandel.nl 

Bepaal de indeling

Een kast maak je natuurlijk voor een reden: om spullen op te bergen, kleding of andere zaken. Bedenk van tevoren hoeveel ruimte je nodig hebt en meet af wat handig is. Schat liever iets ruimer in om voldoende plek te hebben. En natuurlijk is het handig om deurtjes te hebben, bedenk hoe deze praktisch open kunnen worden gemaakt.

Maak je ontwerp met software

Als je handig bent met het ontwerpen met software, dan is dat ook een goede stap die je kunt nemen bij het maken van kasten. Zo heb je een goed beeld hoe het uiterlijk wordt en of het niet te groot of te klein wordt. Zo kan je ook makkelijk met kleuren spelen en verschillende types hout.

Inventariseer

Bepaal van tevoren welk materiaal je nodig dient te hebben. Denk aan schuurpapier, een zaagmachine voor snel zaagwerk, vele soorten schroeven, een geschikte boormachine en natuurlijk een meetlint. Zo kan je goed aan je project werken zonder dat je opnieuw naar de winkel moet om spullen te kopen.

De afwerking

Wanneer je een houten kast op maat hebt gemaakt, kan je voor een natuurlijke, onbewerkte afwerking kiezen. Maar je kunt ook voor een stoere white-, grey- of blackwash kiezen om je meubelstuk er extra vintage uit te laten zien. Wil je het liever modern, dan kan je er uiteraard je favoriete kleur op verven.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *