zomerse tuin

Tips voor een zomerse tuin!

Een zomerse tuin!

De schoolvakanties staan alweer voor de deur! En wij zijn de dagen alweer volop aan het aftellen op Vakantiedagen.nl. Daarna is weer dringen op de weg met caravans. En de barbecue maakt overuren op je terras. Kortom de zomer is officieel begonnen. En dat betekent natuurlijk ook het een en ander voor je tuin. In dit blogartikel nemen we je mee door alles wat je deze zomer in je tuin moet of kan doen om er volop van te kunnen genieten met deze zomerse tuintips.

Voorkom droogte

Logischerwijs zal jij niet de enige zijn die dorst krijgt als het warm is buiten. Zorg er dan ook voor dat wanneer het warmer wordt je planten voldoende water krijgen. Hierbij kan je het beste 1 keer per week een goed uur sproeien in plaats van elke dag een kwartiertje. Ook kan je er aan denken om een regenton aan te schaffen. Zo kan je je planten met regenwater voeden waardoor je flink wat water kan besparen.

Ook je vijver zal je in de gaten moeten blijven houden wanneer het kwik stijgt. Wanneer je merkt dat het waterpeil zakt, zorg dan dat je op tijd het waterniveau weer op peil brengt.

Houd je gras groen

Dit klinkt makkelijker dan dat het is. Normaal gesproken zal je het gras met enige regelmaat moeten maaien omdat het flink zal groeien. Dit kan je het beste ‘s avonds doen om zo uitdroging van het gras te voorkomen. Mocht het nou erg droog worden dan is het juist weer beter om het gras niet te vaak te maaien. Met een lengte van 3-4 cm kan gras beter tegen de droogte en zal het minder snel afsterven.

Het gemaaide gras hoef je overigens niet weg te gooien. Je kan die prima onder struiken leggen. Hierdoor voorkom je niet alleen onkruid, je bevorderd ook het leven in de grond. Zo houd je het gras groen en voorkom je opnieuw zaaien van het gras later in het jaar.

Zomerse tuin groenten en vruchten

Ook de moestuin is gebaad bij regelmatig water geven. Daarnaast zijn er ook volop vruchten die klaar zijn om geplukt te worden. Hierbij kan je denken aan;Â rode bessen, bosbessen, bramen, frambozen, kersen, kruisbessen, perziken, pruimen en vijgen. Belangrijk is om dit op tijd te doen voordat de dieren je fruit ontdekt hebben. Je kan er ook voor kiezen om je planten met bijvoorbeeld een net  de zomerse tuin te beschermen. Dit schrikt vooral vogels voldoende af om je planten niet kaal te plukken.

Voor wat betreft de groenten zijn bijvoorbeeld de komkommers en courgettes voldoende aanwezig deze periode. Zorg er voor dat je ze op tijd oogst. Jonge groenten smaken namelijk beter dan oude groenten. Bovendien maak je zo de weg vrij om nieuwe vruchten te laten groeien.

Al met al biedt de zomerzon volop ruimte aan je tuin om tot bloei te komen. Met deze tuintips kan je er hopelijk net een beetje meer van genieten en houd je ook nog tijd over om even helemaal tot rust te komen. Tot slot zijn we benieuwd wat jouw vakantieplannen zijn? Een gezellige high tea catering in de tuin? Of liever een zwembadje opzetten? In ieder geval wensen wij je een fijne zomervakantie toe! Of dat nu in de tuin is of lekker op vakantie.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *