verbouwing

Tips voor een grote verbouwing

Het verbouwen van je woning kan een ingrijpend proces zijn. De één kiest ervoor om het huis met kleine klusjes op te knappen en de ander gaat voor een complete renovatie. Beiden natuurlijk erg leuk, want als het goed is houd je hierna jouw perfecte huis er aan over! Een grote verbouwing kan flink wat tijd, geld en inspanning vragen. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips opgesteld die een grote verbouwing iets kunnen verlichten.

 

Bedenk wat je wilt

De eerste stap is het in kaart brengen van je woonwensen. Hierbij maak je een overzicht van wat je nu hebt qua woonruimtes en hoe je zou willen dat deze eruit komen te zien. Vervolgens kun je een moodboard maken om een idee te krijgen van de sfeer en het eindresultaat. Zodra je dit allemaal goed in orde hebt, kun je een concreet plan gaan maken voor de verbouwing.

 

Schakel een deskundige in

Zodra het budget dit toelaat, scheelt het verbouwen een hoop inspanning als je hulp inschakelt van een deskundige. Een aannemer kan jou helpen bij verschillende klussen omtrent de verbouwing. Zorg ervoor dat je van te voren goede tekeningen en omschrijvingen klaar hebt liggen, zodat de aannemer weet wat er van hem verwacht wordt. Houd er rekening mee dat een aannemer waarschijnlijk zo goed als alle klusdagen aanwezig is om je te helpen, het is dan ook fijn dat je iemand kiest waar er zeker van bent dat je op diegene aan kunt. De aannemer kun je zelf zijn gang laten gaan óf het kan zo zijn dat je zelf ook altijd aanwezig bent. Hoe dan ook, het is wel zo netjes als je er voor zorgt dat de aannemer tussendoor naar het toilet kan en er een mogelijkheid is om eten en drinken te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld een toiletwagen inhuren en in de tuin zetten, waar het kluspersoneel gebruik van kan maken. 

 

Bereid je goed voor

Natuurlijk is dit vanzelfsprekend, maar met goed voorbereiden bedoelen we ook dat je naast een financieel plan aan zaken denkt als inkoop van materialen en ook de afvalverwerking van deze materialen. Tijdens een grote verbouwing zul je veel rommel maken. Ook onderdelen in het huis dat gesloopt zal gaan worden, moet je ergens kwijt kunnen. Het is daarom aan te raden om een container te huren, waar je al het afval in kwijt kunt. Ongeacht in welke stad je woont, overal zijn er wel containers te huur. Wil je bijvoorbeeld een container huren in Rotterdam? In deze stad is het relatief voordelig om een container te huren. De prijzen beginnen al vanaf € 120 en lopen op tot € 500. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort container.  

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *