klussen

Tips om efficiënter te klussen in huis

Ben je iemand die vaak aan het klussen is in en rondom huis? Dan weet je hoe veel tijd dit soms kost. Je bent eerst vaak bezig met een plan maken voor een klus, je kijkt naar het aantal mensen die je hiervoor nodig hebt en de spullen die je moet aanschaffen. Tijdens een klus gaan er soms ook wat dingen mis, waardoor je nog meer tijd kwijt bent dan je gehoopt had. Met de extra’s en technologieën van nu kunnen we ook klussen leuker en efficiënter doen. Lees snel verder om te kijken hoe!

Juiste apparatuur aanschaffen

Vaak klussen betekent juiste apparatuur in huis hebben. Je kunt hierbij denken aan apparatuur zoals een cirkelzaag of een boormachine. We weten allemaal dat apparatuur niet goedkoop is en gelukkig is hier ook een oplossing voor. Denk aan apparatuur huren wanneer je een bepaalde machine maar één of twee keer gaat gebruiken. Voer je vaak dezelfde klussen uit? Dan ben je goedkoper uit door te investeren in een kwalitatieve machine. Zo heb je altijd goed apparatuur binnen handbereik.

Maak gebruik van extra hulp

Met extra hulp bedoelen we niet altijd extra personeel. Natuurlijk heb je bij een grote verbouwing meer personeel nodig dan alleen jezelf, maar ook bij kleine klussen kan extra hulp enorm bijdragen bij efficiënt klussen. Denk hierbij aan display pallets, waarmee je eenvoudig een product vervoert van locatie a naar locatie b, of afvalcontainers waar je de gehele verbouwing gebruik van kunt maken. Het scheelt je enorm veel tijd, omdat je veiliger spullen vervoert, minder lang bezig bent met afval sjouwen en het geeft je meer overzicht.

Efficiënt met veiligheid

Veiligheid is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Soms kan een klus iets langer duren, omdat je aan het werk bent in een onveilige omgeving of je gebruikt gevaarlijk apparatuur. Je kut hiervoor veilige accessoires gebruiken om zo veilig mogelijk te klussen. Veilige accessoires zijn onder andere:

  • Een veiligheidsbril;
  • Veiligheidshandschoenen;
  • Stevige werkschoenen;
  • Werkkleding: let hier op dat werkkleding niet voor iedere klus hetzelfde is. Lees je vooraf goed in wat voor werkkleding jij nodig hebt wanneer je het dak op gaat om wat dakgoten te vervangen.
    Weet wat de veiligheidsmaatregelen zijn. Ga je een voertuig besturen? Weet dan zeker hoe dit voertuig werkt, ook wanneer iets misgaat. Ga je in een onveilige omgeving werken? Ook dan is het enorm belangrijk dat je weet hoe je hier te werk gaat. Net als dat vliegtuigen gebruikmaken van air cargo voor een veilig vervoer van producten is het in iedere omgeving enorm belangrijk hier rekening mee te houden.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *