Solide manieren om je tuin of terrein af te bakenen

Of je nu een compacte tuin hebt of een erf van honderden vierkante meters bezit, je herkent ze ongetwijfeld. Van die grote klussen die je graag wilt aanpakken, maar die maar blijven liggen. Door de bijzondere tijden waarin we op het moment leven, zijn we voornamelijk aan huis gebonden. Maar daarom is het juist nu de periode bij uitstek om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het afbakenen van je terrein, het afrasteren van je moestuin of het maken van een omheining rond de weide waar je dieren wilt houden. Klussen waar je jarenlang plezier van hebt als ze eenmaal zijn geklaard!

 

Doortimmerd plan

Voordat je van start gaat, is het verstandig om een goed plan te maken. Dat begint natuurlijk met het bepalen van de exacte plek die je wilt afbakenen. Vervolgens is het tijd voor nauwkeurig meetwerk. Hoeveel meet de omtrek van het stuk grond dat wordt omheind? En hoe hoog wordt de afbakening? Wanneer je die maten in kaart hebt gebracht, kun je jouw ideeën op papier zetten door het maken van een ontwerp. Op het internet zijn er ook kant-en-klare bouwtekeningen te vinden die goed van pas komen. Dan is het tijd om je te verdiepen in het soort materiaal dat je kunt gebruiken. Vanzelfsprekend is het doel hiervoor medebepalend. Ga je jouw erf of een gedeelte daarvan afzetten? Een groot of klein stuk land afbakenen voor je dieren? Of maak je een afscheiding voor je moestuin?

 

Gevarieerd aanbod

Voor ieder soort omheining kun je geschikte afrasteringspalen kopen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Onder het grote en gevarieerde aanbod vind je onder andere: palen met en zonder punt, halfronde gefreesde palen, geïmpregneerde afrasteringpalen en afrasteringspalen van hardhout. Die zijn bovendien beschikbaar in diverse lengtematen en uiteenlopende afwerkingsmogelijkheden. Gemak dient de mens. Daarom is het ook prettig dat de afrasteringpalen eenvoudig in gebruik zijn. Dit danken ze onder meer aan de afwerking. Ook is het handig dat je bij het spannen van de draden, zelf kunt bepalen op welke hoogte je dat doet. Ook aan de duurzaamheid is gedacht. Doordat de palen zijn geïmpregneerd of zijn behandeld met speciale creosootolie, hebben ze een lange levensduur. Hardhouten afrasteringspalen hebben van nature een hoge mate aan duurzaamheid. Niet in de laatste plaats hebben alle palen een natuurlijke uitstraling, waardoor ze op een fraaie manier één worden met de omgeving.

 

Houten schutting

Vanzelfsprekend is het maken van een schutting ook een prima manier om je tuin op een stijlvolle manier te omheinen. Zo creëer je een plek waar huisdieren vrij kunnen rondlopen, waar je in alle privacy kunt genieten en waar niemand zomaar je grond kan betreden. Wil je een schutting plaatsen? Er zijn tal van duurzame materialen te koop. Variërend van palen en planken tot tuinschermen in diverse verantwoorde houtsoorten. Hiermee bouw je een schutting die functioneel én mooi is.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.