PU gietvloer

PU Gietvloeren

Wil je graag een PU, afkorting van polyurethaan, gietvloer aanbrengen in jouw huis? Het aanbrengen van PU gietvloer is geen gemakkelijke doe-het-zelf klus. Gietvloeren worden veelal gebruikt in industriële panden, maar het wordt in woningen ook steeds populairder. Benieuwd naar voordelige PU gietvloeren voor in jouw huis? Bekijk het aanbod van PU gietvloeren op de website van M2 vloeren. Wanneer je een specialist de vloer laat gieten ben je verzekerd van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat waar je nog jarenlang van kan genieten.

Hoe wordt de gietvloer aangebracht?

De gietvloer wordt in verschillende lagen gelegd. Het gieten van de gietvloer duurt vier á vijf dagen. De polyurethaan gietvloer bestaat uit vijf lagen: Primerlaag, egalisatie laag, kunststof gietvloer, 1e toplaag en de 2e toplaag. De polyurethaan gietvloer kan in iedere NCS of RAL kleur geleverd worden. De mogelijk staat ook om twee kleuren in elkaar te laten overvloeien hierdoor ontstaan het ‘betonlook vloer effect’. Je kunt er zelfs voor kiezen om een PU gietvloer buiten neer te leggen, want deze vloeren zijn bestemd tegen alle weersomstandigheden.

Waarom een PU gietvloer?

Het plaatsen van een PU gietvloer in huis heeft vele voordelen. Hieronder vind je enkele voordelen die de gietvloer met zich meebrengt.

  • Geheel naadloos, moderne en strakke uitstraling;
  • Een polyurethaan vloer (bijna) geen onderhoud
  • Het kan gelegd worden in iedere gewenste ruimte;
  • Goed te combineren met vloerverwarming;

Onderhoud

Een gietvloer is makkelijk schoon te houden met een stofzuiger met een zachte borstel. Een keer per week moppen met een niet agressieve allesreiniger is voldoende voor een mooie glanzende vloer. Met een PU gietvloer dien je rekening te houden met de krasgevoeligheid van de vloer. Om dit te voorkomen is een goede droogloopmat aan te raden, bijvoorbeeld zand is door zijn schurende werking een factor dat krassen kan veroorzaken in de vloer.

Vloerverwarming

Wanneer je een mooie strakke vloer hebt kunnen radiatoren een doorn in het oog zijn. Daarom wordt een gietvloer vaak gecombineerd met vloerverwarming. Een PU gietvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Een epoxy gietvloer is hier niet voor bestemd, want deze kan geen krimp- en uitzet spanning opvangen.

Vind een professional voor het leggen

Wil je graag een PU gietvloer laten aanbrengen voor in jouw huis kijk dan eens op de website van  M2 vloeren. Voor advies over gietvloeren kun je een afspraak maken in de showroom of er komt een deskundige bij jou thuis.

1 Opmerking

  • Hans van der Worststuik

    Leuke blog, gietvloeren zijn echt heel erg mooi maar wel duur!

  • Schrijf een opmerking

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *