Onmisbaar in de bouw: goede bouwverlichting

Zowel op kantoor als op de bouwplaats mag goede verlichting niet ontbreken. Waar in een bedrijfspand meestal vaste verlichting is, is dit bij de bouw niet het geval. Om veilig te kunnen bouwen en daarmee de veiligheid van alle werknemers te kunnen garanderen moet worden gezorgd voor genoeg verlichting. Dit kan heel eenvoudig worden bereikt met een handige led bouwlamp.

 

Veilig werken

Als je lange dagen maakt en tot in de late uurtjes binnen of buiten aan het werk bent, moet er voldoende licht zijn. Op die manier is het mogelijk veilig door te werken, en zullen er niet snel ongelukken gebeuren door slecht zicht. Bovendien moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Een goed verlichte werkplaats is niet alleen veiliger, het zorgt er ook voor dat je in de avonduren beter wakker blijft, en daardoor productief kunt blijven werken. Te felle verlichting is echter ook niet goed, dit kan hoofdpijn en vermoeide ogen veroorzaken. Ga daarom voor verlichting waarmee je alles kunt overzien, maar die niet zo fel is dat je het gevoel hebt dat je de hele tijd in de zon staat te kijken.

 

Ledverlichting

Een bouwlamp met snoer of op accu is op iedere werkplaats onmisbaar. Gloeilampen zijn allang niet meer van deze tijd, dus ook niet bij bouwlampen. Een goede bouwlamp heeft tegenwoordig, net als haast iedere lamp, ledverlichting. Bouwlampen met led verlichting zijn in alle vormen en maten verkrijgbaar, of je nou in huis wilt klussen of een bouwlamp wilt aanschaffen voor in de professionele bouw. Een led bouwlamp geeft een aangenaam en helder licht af, en verlicht zonder problemen grote oppervlakten. Ledverlichting is de zuinigste manier van verlichten, wat veel scheelt op de energierekening ten opzichte van de oude gloeilampen. Bovendien gaan led lampen erg lang mee, en mochten ze ooit toch kapot gaan, dan zijn ze goed recyclebaar – zo draag je direct een steentje bij aan het milieu.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *