Gumax terrasoverkapping

Met deze aanpassingen is je tuin klaar voor alle seizoenen

De afgelopen tijd zijn we ons eigen huis en tuin steeds meer gaan waarderen. Dat kan ook niet anders met alle tijd die we er sinds vorig jaar hebben doorgebracht. Misschien is je nu pas opgevallen dat bijvoorbeeld je tuin niet volledig aan je wensen voldoet. Wil je hier verandering in brengen? We hebben een aantal aanpassingen voor je op een rijtje gezet die je leefplezier in eigen woning kunnen verhogen. Denk aan een terrasoverkapping, meer lichtinval met een schuifpui en strakke gevelbekleding.

Een terrasoverkapping

Ben je een buitenmens, maar dan vooral wanneer het mooi weer is? Rust je tuin dan uit met een terrasoverkapping. Zo’n overkapping zorgt ervoor dat je vaker buiten kunt zitten. Hij beschermt je tegen weer en wind. Je kunt ervoor kiezen een terrasoverkapping uit te rusten met terrasverwarming, waardoor je zelfs in de winter nog comfortabel buiten kunt zitten zonder een dikke jas aan te hoeven. Ook in de zomer is zo’n overkapping prettig: op de heetste uren van de dag beschermt hij je tegen de zon. 

Geen hout, maar aluminium

Je hoeft een terrasoverkapping niet per se van hout te laten maken. Ze bestaan in allerlei soorten en maten. Denk aan een terrasoverkapping van aluminium, bijvoorbeeld van het merk Gumax. Een voordeel van zo’n overkapping is dat hij een lange levensduur heeft. Ook kun je ervoor kiezen de panelen in de overkapping doorzichtig te maken. Dat zorgt ervoor dat je beschut bent tegen weer en wind, maar dat de zon er vrij doorheen kan stralen. Wil je beschermd zijn tegen de zon, dan is een zonwerend type polycarbonaat de optie voor jou. Dit materiaal laat wat licht door, maar blokkeert de UV-straling die ervoor zorgt dat je kunt verbranden. 

Schuifpui

Een andere mooie aanpassing is een schuifpui in de woonkamer. Met zo’n schuifpui vervaag je de grens tussen binnen en buiten. De grote, glazen wanden zorgen ervoor dat je een prachtig uitzicht hebt op eigen tuin, en wanneer het weer goed is kun je de pui wijd open schuiven. Zo kan de frisse lucht naar binnen. Ook wanneer het slecht weer is heb je plezier van een schuifpui. Door de glazen ramen kan veel zonlicht naar binnen, wat zorgt voor een lichte woonkamer en een prettige sfeer. Dat maakt ook de donkere wintermaanden een stuk lichter.

Strakke gevelbekleding

Kan de buitenkant van je huis ook wel een opknapbeurt gebruiken? Misschien is gevelbekleding dan de oplossing voor jou. Er bestaan oneindig veel merken die gevelbekleding leveren, zoals Keralit en Deeplas. Gevelbekleding gemaakt van kunststof is vaak onderhoudsvrij en heeft soms een natuurlijke look. Dat zorgt ervoor dat hij net op houten planken lijkt. Hij geeft uw gevel een mooie uitstraling, maar zorgt er ook voor dat u de gevelbekleding niet continu hoeft te (laten) verven om hem goed te beschermen.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.