Maak deze fouten niet tijdens het verven

Verftips

In je huis de muren een nieuwe laag verf geven kan een flinke verbetering geven van de uitstraling. Maar het is meer dan alleen maar even snel met een kwast over je muur heen gaan. Hier vind je enkele tips om een goed verfresultaat te behalen.

Begin altijd met de juiste gereedschappen

Er zijn diverse verfsoorten waarbij diverse gereedschappen nodig zijn. Kies voor acrylverf dus ook kwasten en rollers die geschikt zijn voor dit type verf. Voor alkydverf geldt hetzelfde. Vergeet ook niet de afplaktape en kranten om je vloer te beschermen.

Zorg voor een goede ondergrond

Er is een flinke kans dat de te verven muren niet helemaal egaal zijn. Zorg er eerst voor dat de ondergrond glad is door gaten te vullen en het oppervlakte goed te schuren. Vaak is machinaal schuren aanbevolen vanwege de grotere oppervlaktes. Wanneer de muur te slecht is, kan het een goed idee zijn om een professional in te schakelen om de muur te laten stucen.

Kies de juiste kleuren

De kleuren hebben een flinke impact op de ruimte. Kies bij voorkeur voor lichte, neutrale kleuren om een kamer beter uit te laten komen. Donkere kleuren zorgen ervoor dat de kamer kleiner zal ogen. Een combinatie van diverse kleuren kan vooral druk en chaotisch overkomen en is vaak dus niet aanbevolen. Als je graag een opvallende kleur wilt hebben, kies dan voor een enkele dominante muur en gebruik bij de andere muren een rustige kleur. Ga online verf kopen om zo makkelijk een keuze te maken en inspiratie op te doen met de laatste trends.

Overdrijf niet

Soms ben je net wat creatiever en hou je van kunstzinnige muren met gekke patronen en designs. Probeer dit toch zoveel mogelijk te beperken, het kan voor een flinke chaotische uitstraling zorgen. Vaak kan je beter voor opvallende decoraties zoals een schilderij zorgen. Deze kan je met gemak weer weghalen als je het zat bent.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *