Klustips voor een gezonde akoestiek op kantoor

Ben jij zelfstandig ondernemer en werken er medewerkers op kantoor? Dan doe je er ongetwijfeld van alles aan om voor hen een prettige werkomgeving te creëren. Je zorgt voor ergonomisch kantoormeubilair, het juiste werklicht en voor een sfeervolle aankleding. Wil je ook een aangename akoestiek realiseren? Dat is zeker verstandig. Want een slechte akoestiek – veroorzaakt door omgevingsgeluiden die te sterk aanwezig zijn – kan stress en zelfs ziekte bij werknemers in de hand werken. In dit artikel geven we je tips om relatief eenvoudig de akoestiek verbeteren. Met als resultaat: tevreden mensen op de werkvloer en minder ziekteverzuim. 

 

Tips voor een comfortabele akoestiek op kantoor

  • Zorg voor voldoende ruimte en scheiding tussen medewerkers;
  • Bekleed de wanden en deuren en de achterwanden van kasten met akoestisch materiaal;
  • Plaats op diverse plekken grote en kleine planten;
  • Richt de ruimte in met verlichtingsarmaturen voorzien van akoestisch materiaal;
  • Plaats bureauschermen.

 

Akoestisch dempvermogen

Is er in de kantoorruimte op jouw bedrijf sprake van hoge plafonds? Dan is het een extra uitdaging om daar een gezonde akoestiek te creëren. Hier zijn geluiddempende materialen voor te verkrijgen die aan beide kanten een akoestisch dempvermogen hebben. Deze akoestische plafondpanelen – die ook bekend staan als baffles – zijn vrij in de ruimte op te hangen. De speciale plafondpanelen zorgen voor een verdubbeling van de geluidabsorptie. Maar ook nemen ze de kilte weg waarvan in dit soort ruimtes vaak sprake is. Tegenwoordig zijn deze ook in gave designs, 3D-vormen en aansprekende kleuren leverbaar.

 

Maatwerkmogelijkheden

De akoestische oplossingen op maat zijn verkrijgbaar bij Akoesta. Deze specialist bedient een gevarieerde klantenkring van onder andere: kantoren, restaurants, hotels en zwembaden, met maatwerkmogelijkheden die zijn aan te passen aan iedere situatie en worden voorzien van een gepersonaliseerde look-and-feel. Dat geldt ook voor de akoestische wandpanelen. Die bieden een eenvoudige oplossing als de mensen, op kantoor, thuis of andere plekken waar mensen werken, leven of samenkomen, last hebben van te veel lawaai of een vervelende nagalm. Het monteren van de oplossingen zijn veelal goed te realiseren en je hoeft dus niet te vrezen voor een complete verbouwing. Bovendien zijn de akoestische oplossingen leverbaar in elk gewenst formaat en in frisse kleuren en stijlvolle prints.

Op deze manieren creëer je een prettige werkomgeving met een comfortabele akoestiek waar mensen dagelijks met een glimlach aan de slag zijn. Door het maken van happy spaces zorg je voor happy faces! Dat wil toch iedereen?

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *