Jouw nieuwe bed maak je van steigerhout

Wil je een bed met een robuuste, natuurlijk uitstraling? Wil je jouw bed zelf maken, helemaal naar jouw persoonlijke wensen en wil je er alle kanten mee op kunnen? Dan wil je steigerhout als materiaalsoort.

Steigerhout is in de loop der jaren niet voor niets steeds populairder geworden. Het is hout met een doorleefde uitstraling. Meubels van steigerhout geven daarmee direct een flinke impuls van sfeer en charme. Ideaal dus voor de slaapkamer. In dit artikel delen we de nodige inspiratie voor een bed van steigerhout.

 

Hoe kom je aan je steigerhout?

Om bij het begin te beginnen: hoe kom je aan steigerhout? Traditioneel ontwikkelt dit hout zijn charme pas in de loop der jaren. Zo werd het ooit populair: de schitterend verweerde planken van steigers die waren blootgesteld aan de elementen.

Door die populariteit is het natuurlijk niet haalbaar om dit verouderingsproces voor alle steigerhouten meubelen af te wachten. Het merendeel van de verkrijgbare planken is daarom vurenhout dat kunstmatig is verouderd en verweerd. Dezelfde “look and feel”, maar een stuk beter sneller te produceren. Toch kun je ook nog altijd aan echte steigerhouten planken komen. Bij specialist VanLonden.com zijn ze bijvoorbeeld te krijgen voor €4,- per meter

 

Wat voor bed maak jij van steigerhout?

Het mooie van je eigen meubels maken, is dat je die helemaal naar jouw inzicht, wensen en situatie kunt vormgeven.

Met een houten kinderbed verras jij je zoon of dochter met een uniek bed waar nog jaren plezier van beleefd zal worden. Of je nu een stevig peuterbed nodig hebt of juist een stoer eenpersoonsbed voor de puberkamer: met steigerhout kun je alle kanten op. Kijk eens op de website van steigerhout expert VanLonden.com voor inspiratie. Daar vind je kinderbedden in de vorm van wigwams, kastelen, auto’s en nog veel meer.

Voor een kleine slaapkamer waar ook nog gespeeld moet worden, is een steigerhouten halfhoogslaper ideaal. Die staat net wat verder van de grond dan een gewoon bed, waardoor eronder ruimte is om speelgoed op te bergen (of om een dekenfort te bouwen). Daarentegen is hij niet zo hoog als een hoogslaper, waardoor hij ook voor kleinere kinderen geschikt is.

Die hoogslaper is dan weer perfect om ook meteen een mooie plek te creëren voor huiswerk. Plaats onder de hoogslaper een bureau, of integreer een werkblad in het design van het bed. Zo heeft je kind een goede plek om zich optimaal te kunnen concentreren.

Maar waarom zou je stoppen bij de kinderkamer? Denk ook eens aan een slaapbank van steigerhout voor de logeerkamer. Of misschien heb je de smaak helemaal te pakken en maak je ook meteen een nieuwe kingsize voor jullie zelf.

 

Wel slapen, niet de sores? Laat je bed maken door de specialist

Zie jij niet gebeuren dat je een van de bovenstaande projecten tot een goed einde weet te brengen? Of ben je gewoon liever lui dan moe, en wil je eigenlijk al in dat mooie nieuwe bed kruipen zonder dat je het eerst hoeft te maken?

Bij de steigerhoutspecialist waar we het eerder in dit artikel over hadden – VanLonden.com – kun je ook meubels op maat laten maken. Zo kun je nog steeds jouw droommeubel tot waarheid maken, maar hoef je hierin niet beperkt te worden door je eigen twee linker handen. Want iedereen verdient zo’n schitterend bed van steigerhout.

 

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *