Jaloezieën ophangen

Jaloezieën ophangen: hoe pak je dat aan?

Jaloezieën voor je raam zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Ze geven precies zoveel licht door als waar jij voor kiest. Kies jij voor jaloezieën op maat of voor een standaardmaat? Kies je voor een neutrale kleur of juist voor een opvallende kleur? Maar de meest uitdagende vraag: laat je de jaloezieën monteren of hang je deze zelf op?

 

De jaloezieën opmeten

Online jaloezieën bestellen betekent vaak ook dat je kiest voor zelfmontage. Allereerst begint het uiteraard al met het opmeten van de juiste maten. Zeker als je de luxaflex op maat laat maken is dit een secuur werkje. Vraag je hierbij ook af hoe je deze raamdecoratie wilt ophangen. Hier zijn namelijk meerdere manieren voor. Hang je ze in de kozijnen of over de kozijnen heen of hang je ze aan het plafond? Uiteraard heeft dit allemaal invloed op de maten die nodig zijn.

 

Bevestigen van de jaloezieën

De montagebeugels moeten op de juiste plek opgehangen worden. Let hierbij op dat ze op een rechte lijn gemonteerd worden. Teken de juiste plek af en schroef hier de beugels vast. Gebruik je waterpas om alles keurig op zijn plek te krijgen. Vervolgens hang je de bak aan de beugels. Er zal een kliksysteem aanwezig zijn waarmee je de ophanging kan borgen. Uiteraard doe je dit pas als je tevreden bent. Als de jaloezieën hangen, kan je ook de kooflijst ophangen. Hiermee kan je de bak netjes afdekken. Het hangt van je soort ophanging af of dit nodig is, want bij het ophangen voor het kozijn is de hele bak zichtbaar, terwijl de zijkanten wegvallen als hij in het kozijn hangt.

 

Zonder boren

Wil je niet boren? Dan zou je kunnen kiezen voor het monteren met klemdragers of montageprofielen. Deze klemdragers worden op het raam geklemd. Montageprofielen werken met dubbelzijdig tape. Het hangt uiteraard af van het gebruik van de jaloezieën en het soort raam wat voor jou het beste werkt!

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *