Interieurtips, de mooiste vloerlampen

Bijzondere vloerlampen

De vloerlampen zijn bijna niet meer weg te denken uit onze hedendaagse interieurs. Ze vervullen naast de rol als lichtbron ook nog eens de rol als accessoire in huis. Naast dat ze de vloerlampen een leuke touch geven aan het interieur zijn ze ook nog eens zeer praktisch. Vloerlampen van directlampen zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen zo net dat ene stukje in de kamer beter belichten. De mooiste vloerlampen zijn toch wel de booglampen. Met name de laatste jaren worden de booglampen worden steeds populairder de huiskamers van Nederland, dit komt waarschijnlijk door het bijzondere design van de lamp.

De booglamp

Booglampen zijn er in vele verschillende soorten en maten en is vrij aanwezig. De lamp kenmerkt zich door de grote boog en de lampenkap die op de boog is bevestigd. Booglampen worden gebruikt als echte eyecatcher in het interieur. Vaak bestaat het meubilair uit veel rechte lijnen, maar de booglamp doorbreekt dit en geeft de kamer een speels tintje. Het aanbod is groot op het gebied van booglampen en daarom is er altijd wel één die in iedere woonstijl past. De booglampen zijn vaak in verschillende soorten en maten leverbaar, waardoor ze in iedere huiskamer passen, daarnaast kunnen ze vanwege de boog ook nog eens de plafondlamp of wandlamp vervangen. Op zoek naar een mooie booglamp? Bekijk hier de mogelijkheden.

Booglamp inspiratie

De lampenkap van de booglamp

De lampenkap van de booglamp is zeer bepalend voor de uitstraling van de lamp. De lampenkap zorgt ervoor dat jouw interieur het de sfeer heeft die voor jou gewenst is. De maten, kleur en stof van de lampenkap is bepalend voor de sfeer in het huis en dient daarom goed afgestemd te zijn op de rest van het interieur. Zeker wanneer de booglamp als accessoire dient dan zal deze goed passen bij de rest van het meubilair.  Lampenkappen zijn eenvoudig te verwisselen, dus wanneer je een andere uitstraling wenst hoef je alleen maar de lampenkap van de lamp te vervangen.

Lampenkap booglamp

 

 

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *