cobot palletizing robot

Hoe pas je cobots toe in de logistieke branche?

Het is het kloppende hart van de economie: de logistieke sector. De stroom van goederen, informatie en diensten is essentieel voor het functioneren van ieder bedrijf en van de samenleving. Daarom moet het transporteren en opslaan van producten goed gecoördineerd worden. Hiervoor zet de logistieke branche geavanceerde technologie in, zoals een palletiseermachine of cobot (collaboratieve robot). Heb jij een logistiek bedrijf en ben je op zoek naar een hoogwaardige cobot? In dit artikel vertellen we waar je die vindt!

 

Wat is een cobot?

Een cobot is een geavanceerde magazijnrobot die speciaal is ontworpen om met mensen samen te werken. In tegenstelling tot traditionele magazijnrobots (die staan vaak in afgesloten ruimtes) zijn cobots veilig om dicht bij mensen te staan en aangeraakt te worden. Een cobot zal in dat geval namelijk meteen zijn werkzaamheden stoppen, zodat niemand gewond raakt.

 

De werkzaamheden van een cobot zijn:

  • Orderpicken;
  • Verpakken;
  • Laden en lossen;
  • Etiketteren;
  • Palletiseren;
  • Inventariseren.

 

Hoe werken cobots met mensen samen?

Cobots zijn niet alleen gemaakt om met mensen samen te werken, het is zelfs vereist. Je medewerkers zijn nodig voor de montage, inspectie en voor andere logistieke taken. Cobots dragen dus bij aan een productieve werkomgeving, zonder je werknemers volledig te vervangen. Wel kunnen ze een betrouwbare aanvulling bieden als je last hebt van het personeelstekort.

 

Kopen of huren?

Ben jij op zoek naar een hoogwaardige magazijn robot die goed met mensen kan samenwerken? Je vindt de beste cobots bij Olmia Robotics. Je kunt er een kopen, maar als je enkel een tijdelijk personeelstekort wil oplossen, is huren ook een optie. Wil je meer weten over de verschillende soorten techniek die je in de logistieke sector kunt toepassen? Ga dan naar www.olmia-robotics.nl.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.