Mangohouten wandkast

Hoe onderhoud je mangohouten meubels?

Mangohout is helemaal in. De warme hardhoutsoort heeft een plaats in ons hart en in onze woonkamer veroverd. Het hout kenmerkt zich door de schitterende vlammende patronen, die in elke plank anders zijn. Elk mangohouten meubel is hierdoor echt uniek. Heb je al zo’n meubel in huis, bijvoorbeeld een mooie buffetkast of een ronde salontafel van mangohout? Of denk je eraan er eentje te kopen? We leggen je alvast uit hoe je ervoor zorgt dat je zo lang mogelijk van je meubel kunt genieten. Dit is hoe je mangohout onderhoudt!

Weinig zorg nodig

Gelukkig heeft mangohout weinig onderhoud nodig om mooi te blijven. De houtsoort is uitzonderlijk sterk en kan tegen een stootje. Hierdoor zal je meubel van mangohout niet snel beschadigen. Omdat het hout zo sterk is, gaan meubelen van deze houtsoort ook lang mee. En dat is maar goed ook, want mangohout is een materiaalsoort die niet snel uit de mode zal gaan. Het is een houtsoort dat in vrijwel elke interieurstijl past. Samen met industriële elementen zoals tafelpoten van zwart staal heeft het een bijzondere look die tegelijkertijd goed te combineren is.

Mangohout verzorgen

Natuurlijk doe je er goed aan ook je mangohouten meubels zo goed mogelijk te verzorgen. Mors je er vloeistof of eten op, ruim dit dan zo snel mogelijk op met een droge of lichtvochtige doek. Net zoals elk hout heeft vloeistof geen goed effect op mangohout. Als je de gemorste vloeistof niet meteen opruimt, kan het hout gaan werken of kringen vertonen. 

De meeste meubelen zijn behandeld tegen water en vuil, maar het kan geen kwaad er toch voorzichtig mee om te gaan. Gebruik bijvoorbeeld onderzetters voor je glazen.

Mangohouten meubelen

Mangohout is de laatste jaren bijzonder populair geworden, en dat is niet voor niets. Het is een mooie houtsoort die ervoor zorgt dat elk mangohouten meubel een echte blikvanger is. Ook kan er van alles mee gemaakt worden. Ben je uitgekeken op je standaard rechthoekige tafel, kies dan bijvoorbeeld voor een stijlvolle ovale tafel van mangohout, of een ronde variant. Daar kun je ook nog eens meer mensen aan kwijt dan aan een rechthoekige tafel van dezelfde grootte. 

Mangohoutolie

De meeste meubelen van mangohout zijn in de winkel al behandeld tegen vlekken en vocht. Hierdoor hoef je ze zelf niet meer met olie te onderhouden, behalve wanneer je merkt dat de originele beschermlaag is aangetast. Met een minerale mangohoutolie kun je de bescherming van je mangohouten meubel vernieuwen. Wanneer je merkt dat de meubelen hun glans een beetje beginnen te verliezen, kun je bijenwas gebruiken om het hout weer te laten stralen. Gebruik zowel bijenwas als meubelolie eerst even op een onopvallende plek, omdat de kleur wel eens iets donkerder uit kan vallen na de behandeling.

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.