Houtkachel

Het juiste rookkanaal voor je houtkachel

Ken je dat behaaglijke gevoel en de warmte die een kachel op een koude winterdag geeft? Een houtkachel dient als warmtebron in je huis en bepaalt de sfeer.  De gezelligheid en de sfeer die ontstaan wanneer de haard aangaat, zorgen dat je heerlijk kunt ontspannen. In de showroom van Krul Alltech vind je een uitgebreide collectie van heel veel haarden en kachels voor zowel moderne als klassieke interieurs. Ook heeft Krul Alltech diverse rookkanalen en andere kachelonderdelen in het assortiment die direct uit voorraad leverbaar zijn. 

 

Vereist voor veilig stoken 

Wanneer je een kachel aanschaft, wil je natuurlijk veilig van de warmte kunnen genieten. Hiervoor is een goed rookkanaal nodig dat juist en veilig is geïnstalleerd. Het rookkanaal is de motor van de houtkachel en dus een onmisbaar onderdeel. Dankzij het kanaal wordt de rook die vrijkomt veilig naar buiten afgevoerd. Ook zorgen enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen ervoor dat houtkachels zuurstof krijgen. Hoe werken ze en welk rookkanaal is het beste voor je houtkachel en woonsituatie? 

 

Noodzakelijkheden voor een rookkanaal

Het is belangrijk dat een rookkanaal goed trekt. Dit betekent dat de rookgassen op de juiste manier worden afgevoerd en de zuurstof goed wordt aangevoerd. Deze zuurstof is namelijk nodig om een goed verbrandingsproces in de houtkachel tot stand te brengen. Hoe beter de aan- en afvoer werkt des te beter de kachel trekt. Als de aanvoer van verse zuurstof te traag is, ontstaat er onderdruk. Dan bestaat het risico dat rook en verbrandingsgassen de kamer in komen wat schadelijk is voor de gezondheid.

 

Dubbelwandig rookkanaal

In oudere woningen zit vaak al een rookkanaal. Heb je een nieuwbouwwoning? Dan moet er in de meeste gevallen een kanaal worden ingebouwd. Hierbij is het aan te raden om een dubbelwandig rookkanaal van RVS te installeren. Dit soort rookkanalen heeft twee pijpen: een binnen- en een buitenpijp. Deze zijn ideaal voor moderne houtkachels en goed geïsoleerde woningen. Bovendien hebben ze als voordeel dat het rookkanaal snel op temperatuur is en dat ze gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden zijn. Het plaatsen is gebonden aan allerlei regels en wetten. Schakel daarom een erkende specialist in. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en geniet je optimaal van je houtkachel. 

 

Ervaar onze kachels en haarden 

In het Experience Center van Krul Alltech in Benningbroek vind je heel veel soorten kachels en haarden waarvan er veel ook echt branden. Het is echt de moeite waard om de showroom te bezoeken. Krul Alltech levert een totaalpakket dat door eigen vakmensen wordt uitgevoerd. Ook adviseren wij u met veel plezier over de aanschaf van rookkanalen en andere onderdelen voor de kachel of haard. 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *