geld voor de hypotheek

Geld nodig voor de verbouwing van jouw huis?

Je hebt een woning op het oog, maar de woning ziet er nog niet zo uit zoals jij dit wenst. Om de woning geheel naar wens te maken is er een verbouwing nodig. Je spaargeld is niet genoeg om deze verbouwing te financieren. Het kan dan handig zijn om jouw verbouwingskosten mee te financieren in je hypotheek. Bij geldverstrekkers wordt dit vaak een verbouwingshypotheek genoemd. Het is vaak handig om hypotheekadvies op te vragen bij een hypotheekadviseur om te bepalen wat voor jouw persoonlijke situatie de beste keuze is. In dit artikel lees jij hoe jij een verbouwing het beste kunt financieren als jij hier zelf geen geld voor hebt.

De verbouwingskosten meenemen in je hypotheek

Zoals hierboven genoemd is de meest voordelige manier om een verbouwing te financieren de verbouwing meenemen in je hypotheek ook wel de verbouwingshypotheek. Naast het meefinancieren van je verbouwingskosten in je hypotheek heb je nog een alternatief namelijk het bouwdepot. Dit is extra geld van je hypotheek, dit geld mag alleen gebruikt worden voor verbouwingen dat de waarde van de woning zal doen stijgen. De bank zal dan wel opvragen hoeveel de waarde van het huis zal gaan stijgen. Bij deze hypotheekaanvraag moet dan ook een taxatierapport worden opgesteld van de woning.

Hoe kun je bepalen of jouw verbouwing de waarde van de woning doet stijgen?

Alle verbouwingen zijn anders. Wat door iemand anders kan worden beschouwd als een mooie verbouwing kan door jou worden gezien als iets afschuwelijks. Hierdoor wordt het taxeren van de woning erg lastig. Hierdoor hebben geldverstrekkers een vaste regel om te kijken of de waarde van de woning zal worden verhoogd namelijk, als er door een verbouwing geen vierkante meters bijkomen zal de waarde van de woning in de ogen van de geldverstrekker niet stijgen. Als jij er dus voor kiest om een aanbouw of een stuk dakkapel aan te leggen kan de waarde van je huis wel stijgen in de ogen van de geldverstrekker.

Uitbreiding van je hypotheek of een tweede hypotheek nemen?
Een goede keuze is om je hypotheek uit te breiden. Dat kan alleen als de verbouwing ervoor zal gaan zorgen dat de waarde van het huis stijgt, of je overwaarde hebt op je bestaande huis hebt. Het is vaak ook mogelijk om ervoor te kiezen om het deel (een deel) wat je afgelost hebt aan hypotheek opnieuw te lenen. Een andere goede keuze is een tweede hypotheek voor je verbouwing afsluiten. Op deze manier is de rente ook fiscaal aftrekbaar.

Inschakelen van een hypotheekadviseur
Om te bepalen wat voor jou het juiste alternatief is kan het handig zijn om een hypotheekadviseur in te schakelen. Op HypotheekAdvies.nl wordt er een overzicht aangeboden van onafhankelijke hypotheekadviseurs die jij kan filteren naar jouw wensen en behoeften. Het gebruik van deze website is geheel gratis en handig, zodat jij zelf kunt kiezen met welke hypotheekadviseur jij aan tafel gaat zitten.

 

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *