Traprenovatie

Geef de trap in je nieuwbouwhuis een make-over met een traprenovatie

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht, dan zijn er vaak een hoop keuzes die je moet maken. Hoe wil je de tuin vormgeven, wat doe je met de keuken, en hoe maak je zo’n nieuw huis echt gezellig en eigen? Een renovatie is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je deze keuzes maakt, maar een traprenovatie kan ervoor zorgen dat je nieuwe trap perfect aan jouw wensen voldoet. De trappen in een nieuwbouwhuis worden namelijk vaak ‘kaal’ opgeleverd, dus gemaakt van beton of vurenhout. Hierdoor hebben ze niet veel karakter en ogen ze nog niet helemaal af. Tijdens een traprenovatie wordt de bestaande trap bekleed met overzettreden die hem een luxe uiterlijk geven. Daarmee maak je je nieuwbouwhuis helemaal af.

Je trap renoveren

De trap is een onderdeel van het huis dat bij de opknapbeurt snel wordt vergeten. Zonde natuurlijk, want hij drukt een grote stempel op je interieur. Een nieuwbouw trap laten renoveren is dan ook een goede stap om je huis een stukje knusser te maken. Omdat de trap op de benedenverdieping vaak in de hal begint is hij vaak het eerste dat je ziet wanneer je je huis binnenkomt. Staat je trap in de woonkamer, dan is het helemaal een blikvanger. Een traprenovatie zorgt er in alle gevallen voor dat je trap er echt ‘af’ uitziet, wat belangrijk is in een nieuwbouwhuis. Plan je traprenovatie dus vlak na de oplevering in, zodat je snel van een mooi en afgemaakt huis kunt genieten. 

HPL-overzettreden

Bij het renoveren van je nieuwbouwtrap heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen je traptreden te laten bekleden met overzettreden van een materiaal als PVC of HPL. Dit zijn slijtvaste en sterke materialen waarmee je lang kunt doen. HPL is een afkorting van ‘High Pressured Laminate’, en is in veel verschillende designs beschikbaar. Wil je bijvoorbeeld een trap met een stijlvolle betonlook, maar zonder het onderhoud en stof dat bij echt beton komt kijken? Kies dan voor HPL-overzettreden met een betonlook. Ook bestaan er treden met een houtlook. Trapbekleding met HPL is om die redenen bijzonder populair. 

Binnen een dag klaar

Een traprenovatie hoeft gelukkig niet lang te duren. Vaak zijn de gespecialiseerde vakmannen al binnen een dag klaar met de renovatie. Staat je nieuwbouwtrap dus al wat langer en woon je al in je nieuwe huis? Ook dan hoef je dus niet lang zonder trap te zitten. Bij een traprenovatie kan de bestaande trap namelijk gewoon blijven staan. Nieuwe overzettreden worden over de oude treden heen gemonteerd. Bij een dichte trap worden hierbij ook de stootborden meegenomen. Het resultaat: een stijlvolle, afgewerkte look voor jouw nieuwe trap.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *