WC verstopt

Een verstopte WC, afvoer of leiding? Een ontstoppingsbedrijf weet raad!

Het gebeurt iedereen wel een keer in zijn leven: er raakt een afvoer verstopt. Woon je in Noord-Holland of Flevoland en heb je last van een slecht doorlopende afvoer, een verstopte WC of andere rioolproblemen? Zelf gaan klussen is vaak niet de oplossing. Bel liever de gespecialiseerde monteurs van een ontstoppingsbedrijf. Zij hebben de juiste apparatuur en kennis in huis om verschillende rioolproblemen in een mum van tijd te verhelpen. Het merendeel van de verstoppingen is zelfs binnen een half uur verholpen. Dat is wel zo fijn, want van een verstopte leiding kun je veel overlast hebben.

Overlast voorkomen

Een probleem in de riolering kan verschillende soorten overlast veroorzaken, zoals: stank in huis, waterschade of vervelende rioolvliegjes. Je kunt zelf veel doen om verstoppingen te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een zeefje in de wasbak van de keuken, zodat voedselresten niet in de leiding terecht kunnen komen. Ook bij de douche is het belangrijk om regelmatig het putje schoon te maken en weggespoeld haar te verwijderen. Toch kan het voorkomen dat een afvoer – ondanks al deze voorzorg – verstopt raakt. Zeepresten kunnen bijvoorbeeld ook een verstopping veroorzaken, omdat de leiding na verloop van tijd dichtslibt.

Zelf een verstopping oplossen

Is bijvoorbeeld je WC verstopt, dan is het misschien je eerste impuls om te proberen die verstopping zelf te verhelpen. Toch is dit vaak niet verstandig. Je hebt zelf namelijk niet de technologie bij de hand om een leiding zonder risico op schade schoon te maken. Sterker nog, de kans dat je per ongeluk je leidingen of afvoer beschadigt, is bijzonder groot. Schakel dus altijd een professioneel ontstoppingsbedrijf in. Zij kunnen ervoor zorgen dat een verstopping snel en professioneel wordt verholpen, zonder schade aan je leidingwerk.

Septic tank

Maak je thuis gebruik van een septic tank? Dan verwacht je daar geen onderhoud aan te hebben. Toch kunnen er ook bij een septic tank problemen ontstaan die je snel wilt verhelpen. Ook hiervoor kun je terecht bij een ontstoppingsbedrijf. Zij kunnen de tank inspecteren om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Soms is er een grote schoonmaak of lediging nodig om de tank weer optimaal zijn werk te laten doen. De experts van zo’n bedrijf kunnen een septic tank grondig reinigen en onderhouden. Zo voorkom je overlast in de vorm van bijvoorbeeld nare geurtjes of verstoppingsproblemen.

Snel opgelost

Je vindt altijd wel een ontstoppingsbedrijf bij jou in de regio. Het inschakelen van zo’n bedrijf is altijd beter dan zelf met een verstopping aan de haal gaan. De monteurs zijn in staat verstoppingen langdurig te verhelpen. Een goed en servicegericht bedrijf rekent vaak geen voorrijkosten en zorgt dat je voor de beste prijs wordt geholpen. De monteurs informeren je goed over het probleem en de mogelijke oplossingen, en kunnen je ook goed adviseren. Zo ben je snel van je rioolprobleem af en weet je zeker dat een verstopping echt is verholpen.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.