Een huis opknappen doe je zo

Heb je een huis gekocht waar nog flink wat aan moet gebeuren, of is je eigen huis aan een opknapbeurt toe? Wat de reden ook mag zijn, je kunt er vast wat hulp bij gebruiken! Nu kunnen wij niet zomaar bij je langskomen om met je mee te klussen, maar we kunnen je uiteraard wel van advies voorzien. Zo kun je goed voorbereid aan de slag gaan. Lees dus gauw door en ontdek hoe je het opknappen van een huis het beste aan kunt pakken.

 

Werk van buiten naar binnen

Het is belangrijk dat de buitenkant van je huis in orde is, voordat je met de binnenkant aan de slag gaat. Zo weet je zeker dat alles stevig, waterdicht en goed afgewerkt is, waardoor je inspanningen binnen geen risico lopen. Vooral je gevelbekleding is daarbij belangrijk. Red cedar als gevelbekleding, zoals bijvoorbeeld Red Cedar Rabat, Red Cedar Channelsiding of Red Cedar Zweeds Rabat, zijn allemaal goede opties. Ga je Red Cedar kopen? Overweeg dan ook meteen de boeidelen te vervangen. Zo is de gehele gevel weer in topconditie.

 

Bedenk eerst een ontwerp

Met de buitenkant in orde kun je met de binnenkant beginnen. Maak hiervoor eerst een ontwerp, zodat je niet lukraak aan de slag gaat maar weet waar je naartoe werkt. Zo kun je ook een betere inschatting maken van de tijd, kosten en materialen die je nodig hebt!

 

Werk rustig en gestaag

Het opknappen van een woning gaat niet over één nacht ijs, maar duurt vaak minstens enkele maanden. Houdt hier rekening mee en werk rustig en gestaag, zodat je de eindstreep haalt zonder op te branden!

 

Schakel hulp in waar nodig

Ook al ben je zelf het huis aan het opknappen, je kunt altijd om hulp vragen. Met name bij zaken die je zelf niet kunt, zoals loodgieterswerk of klusjes met betrekking tot de elektra, is dat een goed idee.

 

1 Opmerking

  • Dion

    Helder artikel, dank voor de tips!

  • Schrijf een opmerking

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *