pvc-traprenovatie

Een houten trap renoveren: zo werkt het

Je trap is vaak het eerste wat je ziet als je thuis komt na een dag hard werken of een gezellig avondje uit. Daarom kan een houten trap heel mooi zijn. Goed onderhouden hout heeft namelijk een warme, uitnodigende uitstraling. Na jaren van veelvuldig gebruik zal een trap echter gaan slijten. De treden krijgen dan een vaal uiterlijk. Misschien zie je zelfs wel krassen in het oppervlak. Daar wordt de trap een stuk minder mooi van. Ook kan het gevaarlijke situaties veroorzaken omdat je bijvoorbeeld kunt uitglijden. Wil je dit voorkomen en je trap ook weer tot een pronkstuk omtoveren? Dan is het tijd voor een traprenovatie in Antwerpen: één van de regio’s waar het bedrijf Traprenovatie Expert in de hand kan worden genomen. Bij Klustips hebben we voor dit artikel onderzocht hoe dit bedrijf te werk gaat.

Wanneer is het tijd voor een traprenovatie?

Tijdens het klussen in huis is je trap vaak niet het onderdeel waar je mee zult beginnen. Je denkt eerder na over het opknappen van je badkamer of keuken. Het renoveren van je trap heeft echter veel voordelen: je trap wordt veiliger en mooier. Daarbij geeft een traprenovatie jou de vrijheid om je trap helemaal naar jouw smaak en het interieur van je woning aan te passen. Weet je niet zeker of jouw trap toe is aan een opknapbeurt? Let dan op deze twee signalen:

  • De treden van je trap voelen glad als jij op sokken loopt. Misschien ben je zelfs al wel eens uitgegleden;
  • Je ziet krassen, butsen of andere beschadigingen in de oppervlaktes van de treden. Is jouw trap van hout, dan zijn er vaak ook duidelijke verkleuringen zichtbaar.

Een nieuwe trap in drie stappen

Bij Traprenovatie Expert verloopt het renoveren van je trap in drie simpele stappen:

  • Je vraagt een offerte aan. Hierna wordt er contact met je opgenomen;
  • Een kosteloos adviesgesprek wordt ingepland. Tijdens dit gesprek kun je je wensen te kennen geven en wordt je trap nauwkeurig opgemeten, waarna ook de mogelijkheden van een renovatie met je worden doorgenomen;
  • De traprenovatie wordt gepland. De monteurs komen op de afgesproken datum en tijd langs en zijn vaak al binnen een dag klaar.

Alles naar wens

Een trap renoveren is maatwerk. De renovatie moet namelijk passen bij jouw trap, en daarbij volledig bij je wensen aansluiten. Veel mensen vinden houten overzettreden aantrekkelijk, omdat deze warmte uitstralen en goed bij eventuele laminaatvloeren passen. Maar natuurlijk zijn er ook alternatieven om je trap een gloednieuw uiterlijk te geven. Bij een PVC traprenovatie wordt PVC trapbekleding naadloos over je oude traptreden geplaatst. Het materiaal lijkt op hout. Echter is PVC kras- en slijtvast en is het beter bestemd tegen water, waardoor je de trap makkelijk met een vochtige doek schoon kunt houden. Ook HPL en vinyl dienen als goede alternatieven voor hout. Voor welk materiaal kies jij?

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.