Een eigen blokhut maken: tips en adviezen

Een blokhut kopen? Zelf eentje maken is een betere optie!

Ben je van plan om een blokhut aan te schaffen? Wacht dan even, want een blokhut met houten overkapping kun je ook zelf maken. Voordelen zijn het feit dat dit goedkoper is, maar ook dat je jouw blokhut helemaal kunt ontwerpen en inrichten zoals je het zelf voor ogen hebt. Voor het zelf maken van een blokhut hoef je niet eens een ervaren klusser te zijn. Volg het stappenplan hieronder voor het maken van een eigen blokhut met houten overkapping. En doe je voordeel met onze tips en adviezen.

Een blokhut op maat ontwerpen kan tegenwoordig online

Tegenwoordig is het heel eenvoudig om online een blokhut te ontwerpen en jouw zelfontworpen blokhut te laten maken. Het enige dat je daarna nog te doen staat, is de blokhut in elkaar te zetten. Het mooie van dit systeem is natuurlijk dat jij tot in het kleinste detail bepaalt hoe jouw blokhut eruit komt te zien. Met een rubberen dak of juist voorzien van een houten overkapping? In de kleur bruin, of in een andere kleur? Ook de precieze afmetingen, de kleurstelling en de materiaalsoorten bepaal je zelf.

Of kies voor een prefab model

Je kunt er ook voor kiezen om een eigen blokhut te maken door een prefab model te bestellen en die in elkaar te zetten. Prefab blokhutten worden aangeboden in allerlei maten en soorten. Zet goed op papier hoeveel ruimte je hebt, wat je exacte wensen zijn en hoeveel je wilt besteden aan jouw prefab blokhut.

Enkele handige tips en adviezen

Bij het opbouwen van prefab blokhutten of bij het volledig zelf maken van dit soort houthutten, worden vaak dezelfde soort fouten gemaakt. Daarom enkele tips en adviezen om rekening mee te houden bij het opbouwen van jouw blokhut:

  • Zorg dat de houtdelen aan de onderkant, meestal losse opzetstukken, goed geïmpregneerd worden. Juist hier moet de lak goed aangebracht zijn om houtrot en schimmels te voorkomen.
  • Garandeer je ervan dat de blokhut perfect water pas komt te staan. Besteed daarom veel tijd aan het uitmeten, haakse hoeken en waterpassen bij de bevestiging van de onderdelen van de blokhut.
  • Zorg voor een goede circulatie van frisse lucht. Daarvoor breng je een ventilatierooster aan de bovenkant van een wand. De overzijde krijgt aan de onderkant een ventilatierooster.

Doe je voordeel met bovengenoemde adviezen, dan kun je nog lang genieten van een prachtige blokhut op maat, geheel ontworpen volgens jouw wensen!

 

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *