duurzame entreemat in Almere

Drie tips om je pand te verduurzamen

Het verduurzamen van je pand voelt waarschijnlijk als een enorme opgave, maar met een paar kleine aanpassingen kun je al grote stappen zetten. Of je nu een museum, hotel of aquarium runt, jij wilt toch ook dat je gebouw er – zonder contante onderhoudskosten – langdurig mooi uitziet? Door het gebruik van slimme oplossingen zoals vloerprofielen, schopplaten en kunststof plinten, kun je al veel bereiken. In dit artikel delen we nog drie andere praktische tips om je pand duurzaam en onderhoudsvriendelijk te maken, zodat het nog vele jaren meegaat.

Tip 1: Plaats goede entreematten

Het gebruik van entreematten is van groot belang voor de bescherming van je interieur. Je matten zorgen ervoor dat het meeste vuil bij de deur wordt tegengehouden, waardoor je vloeren langer schoon blijven. Dit resulteert niet alleen in besparingen op schoonmaakkosten, maar ook in een vermindering van het uitglijdgevaar op bijvoorbeeld laminaatvloeren en trappen. Om ervoor te zorgen dat je entreematten goed werken, is het cruciaal dat bezoekers haaks over de profielen van je matten lopen. Bovendien is het aan te raden om te kiezen voor een mat van minimaal drie meter lang.

Tip 2: Zorg voor goede muurbescherming

Muren in drukbezochte gebouwen ontkomen er niet aan beschadigd te raken door bijvoorbeeld tassen die langs de muur schuren of objecten die tegen de muur aan botsen. Daarom is het van groot belang om de juiste vorm van muurbescherming toe te passen. Gelukkig zijn er diverse beschermingsmaterialen beschikbaar, zoals:

  • Muurstootlijsten, die een sierlijke touch aan je interieur geven;
  • Hoekbeschermers, die de hoeken van de muur beschermen;
  • Leuningen, die niet alleen een decoratieve waarde hebben maar ook extra steun aan je gasten bieden;
  • Lambrisering, die het onderste gedeelte van je muur beschermt.

Kies voor de juiste muurbescherming om je openbare gebouw niet alleen te beschermen tegen schade, maar ook een stijlvolle uitstraling te geven.

Tip 3: Voorkom uitglijden op de trap

Een gladde trap is gevaarlijk, vooral in openbare gebouwen waar dagelijks veel mensen van beneden naar boven (en terug) lopen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om van je trap een antislip-trap te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor antislip-tape, antislip Tough Grip-platen, antislip-trapneuzen of antislip-stootneuzen. Het gebruik van antislip-platen en antislip-trapneuzen biedt niet alleen veiligheid tegen uitglijden, maar beschermt tevens de trap tegen slijtage, waardoor je de duurzaamheid van je pand verhoogd.

Hoe verhoog je de veiligheid van je pand?

Met de juiste aanpassingen zorg je ervoor dat je pand niet alleen weinig onderhoud vergt, maar dat je ook nog eens extra veiligheid aan je bezoekers biedt. Je kunt bij een betrouwbare toeleverancier zoals Mapro B.V. terecht voor een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten, die je pand in topconditie houden. Wil jij je pand verduurzamen en je bezoekers een veilige omgeving bieden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de deskundigen van Mapro B.V!

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.