Gereedschapskist

Dit mag niet ontbreken in jouw gereedschapskist

Tips voor een volledige gereedschapskist

Mag jij thuis graag zelf de handen uit de mouwen steken? Dan is het handig wanneer jij een eigen gereedschapskist hebt. Hierin kun jij al jouw verschillende gereedschappen kwijt. Hartstikke makkelijk natuurlijk, want zo heb je alles altijd op één plek. Je hoeft hierdoor niet telkens meer te zoeken naar de juiste gereedschappen. Heb jij nog geen gereedschapskist? Dan wordt het de hoogste tijd om er eentje aan te schaffen. Wanneer jij eenmaal zo’n kist hebt, moet deze natuurlijk ook nog gevuld worden. Natuurlijk zorg je voor standaard gereedschappen zoals een hamer, schroevendraaiers, (waterpomp)tang steeksleutels en een zaag. Er zijn echter nog veel meer gereedschappen die niet mogen ontbreken in jouw gereedschapskist. Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

1. Waterpas

Lang niet iedere klusser heeft een waterpas in zijn gereedschapskoffer. Toch is het wel ontzettend handig om er eentje te hebben. Met dit voorwerp kun jij namelijk in een oogopslag zien of iets al dan niet recht hangt. Je hoeft de waterpas simpelweg op het betreffende voorwerp te leggen. Bevindt het luchtbelletje middenin de waterpas zich in het midden van het ‘metertje’? Dan heb jij het voorwerp recht bevestigd. Is dit niet het geval? Schuif het object dan net zo lang tot dit wel het geval is. Met een waterpas in jouw gereedschapskist hang jij nooit meer iets scheef op.

2. Stanleymes

Iedereen heeft wel een stanleymes in huis, maar dit voorwerp ontbreekt regelmatig in een gereedschapskist. Het is echter wel makkelijk om er eentje in jouw kist te stoppen. Waarom? Omdat je zo altijd een mes bij je hebt om bijvoorbeeld dingen open te snijden. Zo kun jij een stanleymes uitstekend gebruiken voor het opensnijden van verpakkingen. Stop jij een stanleymes in jouw gereedschapskist? Zorg dan ook altijd voor een voorraad extra mesjes. Indien het mesje op den duur stomp wordt of afbreekt, kun je deze direct vervangen.

3. Dopsleutel

Iedere klusser heeft wel een steeksleutelset in zijn gereedschapskist. Hiermee kun jij bouten en moeren namelijk betrekkelijk eenvoudig losdraaien. Met een dopsleutel gaat dit echter nog makkelijker. Dit gereedschap mag dan ook niet ontbreken in jouw gereedschapskist. Je kunt kiezen voor een vaste dopsleutel, maar ook voor eentje met losse doppen. Deze laatste variant geniet zeker de voorkeur. Waarom? Omdat je de dop hierbij kunt wisselen. Je hoeft in dat geval slechts één dopsleutel te hebben en geen hele set. Koop bij voorkeur een kwaliteit dopsleutel, want hiermee kun jij moeren en bouten een stuk makkelijker losmaken dan met goedkope dopsleutels. Bovendien gaat een dopsleutel van goede kwaliteit langer mee.

4. Boormachine

Net als een schroevendraaier gebruik jij een boormachine ook voor het inbrengen en verwijderen van schroeven. Verschil is dat een boormachine wordt aangedreven door een accu. Bij een schroevendraaier moet jij alles op eigen kracht doen. Kortom: een boormachine maakt het inbrengen en verwijderen van schroeven aanzienlijk makkelijker. Je hoeft zelf immers geen kracht uit te oefenen. Bovendien gaat het met een boormachine een stuk sneller. Maak jij veel gebruik van een boormachine? Zorg er dan voor dat je een extra accu bij je hebt. Mocht de accu leeg raken, dan kun je deze altijd nog vervangen. Je hoeft in dat geval niet over te stappen op de schroevendraaier.

1 Opmerking

  • Lisette Gerritson

    Ik ben een alleenstaande vrouw en van tijd tot tijd zijn er kleine klusjes die ik zelf kan doen. Hiervoor hoef ik mijn buurman niet lastig te vallen of een vakman in te schakelen. Bedankt voor de handige tips!

  • Schrijf een opmerking

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *