Sunwise Sunscreens

Alles op een rijtje: de voor- en nadelen van zonwering met zuignap

De meeste mensen houden van de zon, maar ze komt niet in alle gevallen op een goed moment. Een warm huis of kantoor en irritante lichtinval kunnen soms ergernis opwekken. Gelukkig kan je daar iets aan doen. Wellicht heb je overwogen om een airconditioner te installeren. Echter is je portemonnee en het klimaat niet heel blij met die keuze. Andere zonweringsystemen zijn vaak erg duur en ook de levertijd kan soms aardig oplopen. Maar wat dan? Wij van Klustips kwamen kort geleden in aanraking met een nieuw product op de markt: zonwering met zuignappen. Met deze zonneschermen hou je snel, eenvoudig en betaalbaar veel warmte buiten de deur waardoor slapen, leven en werken weer een stuk prettiger wordt. Benieuwd naar deze zonwering en wat de voor- en nadelen zijn? In dit blog praten we je helemaal bij.

Groene vinkjes

Wanneer we naar de positieve kanten kijken van zonwering met zuignappen, zijn er een hoop positieve punten om af te vinken. Allereerst kun je de screens heel makkelijk zelf inmeten. Op de website van de leverancier staat meestal duidelijk vermeld hoe je dit het beste doet. Doordat de zonneschermen helemaal op maat worden gemaakt, passen ze precies op jouw raam. Daarnaast kun je de schermen zowel aan de binnen- als buitenkant van je raam bevestigen. Bevestigen gaat overigens heel makkelijk aan de hand van de meegeleverde instructies. Doordat de zonneschermen met zuignappen aan je raam vast zitten, komt er dus geen boor of schroevendraaier aan te pas. Handig wanneer je niets kan, wil of mag bevestigen aan je kozijnen. De screens houden tot wel 97% warmte buiten. En is het seizoen voorbij? Dan berg je ze gemakkelijk op. Zo gaan je zonnedoeken jarenlang mee en heb je er jaar na jaar plezier van. 

Goed om rekening mee te houden

Aan ieder voordeel zit ook een nadeel, ook bij zonwering met zuignappen. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat je de doeken precies volgens de instructies ophangt. Doe je dat niet? Dan heb je kans dat je doek niet strak op je raam komt te zitten. Daarnaast is het van belang om te weten dat zuignapzonwering alleen op vlakke glazen ondergronden gemonteerd kan worden. De zuignappen zijn helaas niet sterk genoeg voor ondergronden met reliëf, ribbels of folie. Benieuwd naar zonwering met zuignappen? Sunwise is een gespecialiseerd bedrijf dat je graag verder helpt.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.