Accumachines in de tuin

Kies voor accumachines in de tuin

Je tuin heeft regelmatig het nodige onderhoud nodig. Daarbij hoef je tegenwoordig vrijwel niets meer handmatig te doen. We kunnen gebruik maken van een heel arsenaal aan elektrisch gereedschap. Nog maar tot een jaar of 10 terug was elektrisch gereedschap rechtstreeks verbonden met een stoompunt. Met als gevolg dat je altijd een stroomkabel aan je gereedschap had hangen. Gelukkig volgen de technische ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op en ook tuingereedschap is volop geëvolueerd. Als we het tegenwoordig over elektrisch gereedschap hebben dan wordt daar accugereedschap en accumachines mee bedoeld. En accu’s zijn helemaal in. Ga bijvoorbeeld Makita tuingereedschap kopen en je zult merken dat alles wat elektrisch wordt aangedreven, voorzien is van een accu.

Voordelen van accumachines en gereedschap in de tuin

Werken met accumachines heeft alleen maar voordelen. Motoren in je tuingereedschap zijn stukken lichter dan voorheen. Je zult veel minder snel vermoeid raken, want het gereedschap weegt haast niets meer. Toch kun je goede kwaliteit verwachten en zijn de machines krachtig genoeg om je tuin optimaal te onderhouden. Iedereen kan gewoon op het terras blijven zitten en je buren zullen geen geluidshinder ervaren, want accumachines zijn nagenoeg stil. Geen urenlang geronk meer van motoren of stinkende diesel- en benzinegassen van je apparatuur. Daarnaast heb je nauwelijks onderhoud, want vuile bougies komen niet meer voor. Natuurlijk is ook het voordeel dat je geen rekening meer hoeft te houden met een stroomkabel. Gebruik je nog geen accumachines en gereedschap in je tuin? Ga dan ook Makita tuingereedschap kopen en je tuinwerk zal een fluitje van een cent worden.

De Li-ion accu

In vrijwel alle accumachines en accugereedschappen voor in de tuin wordt gebruik gemaakt van Li-ion accu’s. Het voordeel van de Li-ion accu is de hoge energiedichtheid. Dit houdt in dat de accu veel energie kan opslaan. Het voortdurend opladen van een niet geheel lege accu zal geen effect op de Li-ion accu hebben en ze hebben een lange levensduur. Veel leveranciers van tuingereedschappen gebruiken voor al hun tuingereedschap dezelfde accu. Zo kun je één accu voor alle verschillende tuingereedschappen gebruiken, zoals de accu grasmaaier, de heggenschaar of de bladblazer. Als je altijd al een hekel aan tuinieren hebt gehad, met een accumachine zal het werk veel sneller gaan en je krijgt je plezier in tuinonderhoud weer terug.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *