Buffetkast van mangohout 100 cm

Een goede kast van mangohout vind je bij De Meubel Importeur

Ben je op zoek naar de perfecte kast, maar voel je je overweldigd door de enorme keuze in meubelwinkels? Maak je geen zorgen, want wij van Klustips helpen je graag: ons team beveelt de kasten van De Meubel Importeur aan. Of je nu interesse hebt in een stijlvolle buffetkast, een trendy boekenkast of een praktisch nachtkastje, De Meubel Importeur heeft het allemaal. En zoek je een ander specifiek meubelstuk, zoals een zwarte mangohouten salontafel? Ook dan kun je bij De Meubel Importeur terecht. Lees verder in dit artikel, waarin we je alles vertellen over de bijzondere collectie van De Meubel Importeur.

Wat voor kasten worden er bij De Meubel Importeur verkocht?

 • Boekenkasten;
 • Vakkenkasten;
 • Nachtkastjes;
 • Buffetkasten;
 • Wandrekken;
 • Vitrinekasten.

Van wat voor hout worden de kasten van De Meubel Importeur gemaakt?

Alle kasten in het assortiment van De Meubel Importeur worden gemaakt van hoogwaardig mangohout. Dit exotische hardhout is herkenbaar aan diepe kleurvariaties, unieke nerfpatronen en karakteristieke knoesten en zaagsporen. Omdat mangohout een bijproduct van de fruitteelt is, is het een ecologisch verantwoorde, duurzame houtsoort. En hoewel het een restproduct is, is de kwaliteit van het hout geweldig. In veel Aziatische landen wordt mangohout zelfs beschouwd als een teken van luxe en welvaart.

 

Wat maakt De Meubel Importeur zo’n goede meubelwinkel?

De Meubel Importeur biedt een divers aanbod van kasten, waaronder vitrine-, buffet- en boekenkasten. Ook vind je er andere meubels, zoals een eetkamerbank of een eettafel met een Deens ovaalvorm.

De Meubel Importeur verzorgt leveringen door heel Nederland, Vlaanderen en zelfs in de Duitse grensregio. Zoek je een goedkoop meubelstuk? Bekijk dan de Super Sale voor hoge kortingen! Bezoek vandaag nog de website van De Meubel Importeur en vind jouw perfecte kast

cobot palletizing robot

Hoe pas je cobots toe in de logistieke branche?

Het is het kloppende hart van de economie: de logistieke sector. De stroom van goederen, informatie en diensten is essentieel voor het functioneren van ieder bedrijf en van de samenleving. Daarom moet het transporteren en opslaan van producten goed gecoördineerd worden. Hiervoor zet de logistieke branche geavanceerde technologie in, zoals een palletiseermachine of cobot (collaboratieve robot). Heb jij een logistiek bedrijf en ben je op zoek naar een hoogwaardige cobot? In dit artikel vertellen we waar je die vindt!

 

Wat is een cobot?

Een cobot is een geavanceerde magazijnrobot die speciaal is ontworpen om met mensen samen te werken. In tegenstelling tot traditionele magazijnrobots (die staan vaak in afgesloten ruimtes) zijn cobots veilig om dicht bij mensen te staan en aangeraakt te worden. Een cobot zal in dat geval namelijk meteen zijn werkzaamheden stoppen, zodat niemand gewond raakt.

 

De werkzaamheden van een cobot zijn:

 • Orderpicken;
 • Verpakken;
 • Laden en lossen;
 • Etiketteren;
 • Palletiseren;
 • Inventariseren.

 

Hoe werken cobots met mensen samen?

Cobots zijn niet alleen gemaakt om met mensen samen te werken, het is zelfs vereist. Je medewerkers zijn nodig voor de montage, inspectie en voor andere logistieke taken. Cobots dragen dus bij aan een productieve werkomgeving, zonder je werknemers volledig te vervangen. Wel kunnen ze een betrouwbare aanvulling bieden als je last hebt van het personeelstekort.

 

Kopen of huren?

Ben jij op zoek naar een hoogwaardige magazijn robot die goed met mensen kan samenwerken? Je vindt de beste cobots bij Olmia Robotics. Je kunt er een kopen, maar als je enkel een tijdelijk personeelstekort wil oplossen, is huren ook een optie. Wil je meer weten over de verschillende soorten techniek die je in de logistieke sector kunt toepassen? Ga dan naar www.olmia-robotics.nl.

Vacatures elektrotechniek

Vind jouw droombaan in de elektrotechniek

Ben jij op zoek naar een mooie baan in de elektrotechniek? Bij BaanBereik – een dynamisch uitzendbureau in Noord-Holland met vestigingen in Zwaag en Heerhugowaard – ben je aan het juiste adres. De ontwikkelingen in de sector van de elektrotechniek volgen elkaar razendsnel op en dat is mooi meegenomen! Daarom heb je namelijk veel keuze uit interessante functies en vind je altijd een elektrotechniek vacature die bij je past. Omdat de perspectieven voor de elektrotechnische industrie ontzettend goed zijn, is er veel vraag naar mensen met kennis, flexibiliteit en ontwikkelcapaciteiten. Daarom vind je gegarandeerd een geschikte vacature in de elektrotechniek bij een interessante organisatie.

Sector vol van dynamiek 

De enthousiaste intercedenten van BaanBereik kennen de sector van de elektrotechniek als hun broekzak. Het vakgebied omvat onder andere: installatie- en energietechniek, industriële automatisering, telematica, mechatronica en niet te vergeten elektronica. Stuk voor stuk interessante disciplines. De elektrotechniek is dus een brede sector waar jij ongetwijfeld een vacature vindt die naadloos aansluit op jouw talenten en wensen. Het full service uitzendbureau in Noord-Holland heeft allerlei opdrachtgevers binnen de elektrotechniek, waaronder: productiebedrijven, installateurs, ingenieurs- en adviesbureaus en zorginstellingen.  

Interessante functies op allerlei niveaus 

Bij een vacature in de elektrotechniek kun je denken aan allerlei soorten functies, zoals calculator elektrotechniek en projectleider. Daarnaast is er veel vraag naar ontwerpers, tekenaars, software engineers, hardware engineers, bedrijfsleiders en projectmanagers. Ook de vacature voor monteur elektrotechniek staat geregeld in het aanbod van de uitzendorganisatie. Wat het extra aantrekkelijk maakt om te solliciteren op een vacature in de elektrotechniek? De vraag vanuit opdrachtgevers kan gaan om functies op uitzendbasis, functies voor de duur van een bepaald project en banen met een vast dienstverband. Dus solliciteer vandaag nog naar jouw droombaan in de elektrotechniek! 

Vacatures in de logistiek, bouw en werkvoorbereiding

Bij BaanBereik vind je ook allerlei vacatures in vakgebieden zoals de logistiek, bouw, werkvoorbereiding en installatietechniek. Wil je graag een baan waarbij elke dag anders is? Verdiep je dan eens in de vacatures voor werkvoorbereider die je in het aanbod van het dynamische uitzendbureau in Noord-Holland kunt vinden. Als werkvoorbereider ben je betrokken bij uiteenlopende projecten en ben je vaak de rechterhand van een projectleider. Je bent onder meer verantwoordelijk voor het bewaken en opstellen van de projectplanningen, het instrueren van de tekenaars en constructeurs, het signaleren van afwijkingen in de planningen en het onderhouden van contact met de klanten en onderaannemers. Op welke boeiende vacature solliciteer jij binnenkort?

duurzame entreemat in Almere

Drie tips om je pand te verduurzamen

Het verduurzamen van je pand voelt waarschijnlijk als een enorme opgave, maar met een paar kleine aanpassingen kun je al grote stappen zetten. Of je nu een museum, hotel of aquarium runt, jij wilt toch ook dat je gebouw er – zonder contante onderhoudskosten – langdurig mooi uitziet? Door het gebruik van slimme oplossingen zoals vloerprofielen, schopplaten en kunststof plinten, kun je al veel bereiken. In dit artikel delen we nog drie andere praktische tips om je pand duurzaam en onderhoudsvriendelijk te maken, zodat het nog vele jaren meegaat.

Tip 1: Plaats goede entreematten

Het gebruik van entreematten is van groot belang voor de bescherming van je interieur. Je matten zorgen ervoor dat het meeste vuil bij de deur wordt tegengehouden, waardoor je vloeren langer schoon blijven. Dit resulteert niet alleen in besparingen op schoonmaakkosten, maar ook in een vermindering van het uitglijdgevaar op bijvoorbeeld laminaatvloeren en trappen. Om ervoor te zorgen dat je entreematten goed werken, is het cruciaal dat bezoekers haaks over de profielen van je matten lopen. Bovendien is het aan te raden om te kiezen voor een mat van minimaal drie meter lang.

Tip 2: Zorg voor goede muurbescherming

Muren in drukbezochte gebouwen ontkomen er niet aan beschadigd te raken door bijvoorbeeld tassen die langs de muur schuren of objecten die tegen de muur aan botsen. Daarom is het van groot belang om de juiste vorm van muurbescherming toe te passen. Gelukkig zijn er diverse beschermingsmaterialen beschikbaar, zoals:

 • Muurstootlijsten, die een sierlijke touch aan je interieur geven;
 • Hoekbeschermers, die de hoeken van de muur beschermen;
 • Leuningen, die niet alleen een decoratieve waarde hebben maar ook extra steun aan je gasten bieden;
 • Lambrisering, die het onderste gedeelte van je muur beschermt.

Kies voor de juiste muurbescherming om je openbare gebouw niet alleen te beschermen tegen schade, maar ook een stijlvolle uitstraling te geven.

Tip 3: Voorkom uitglijden op de trap

Een gladde trap is gevaarlijk, vooral in openbare gebouwen waar dagelijks veel mensen van beneden naar boven (en terug) lopen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om van je trap een antislip-trap te maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor antislip-tape, antislip Tough Grip-platen, antislip-trapneuzen of antislip-stootneuzen. Het gebruik van antislip-platen en antislip-trapneuzen biedt niet alleen veiligheid tegen uitglijden, maar beschermt tevens de trap tegen slijtage, waardoor je de duurzaamheid van je pand verhoogd.

Hoe verhoog je de veiligheid van je pand?

Met de juiste aanpassingen zorg je ervoor dat je pand niet alleen weinig onderhoud vergt, maar dat je ook nog eens extra veiligheid aan je bezoekers biedt. Je kunt bij een betrouwbare toeleverancier zoals Mapro B.V. terecht voor een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige producten, die je pand in topconditie houden. Wil jij je pand verduurzamen en je bezoekers een veilige omgeving bieden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de deskundigen van Mapro B.V!

Man doet apk-keuring

Wat zijn de regels voor een APK-keuring?

Afhankelijk van de auto die je hebt, mag je de weg niet op als je niet ieder jaar je auto APK laat keuren. Als je auto niet voor de vervaldatum van je oude APK wordt goedgekeurd, kun je zelfs een flinke boete krijgen. Ga je daarna toch nog de weg op? Dan komt daar nog eens een extra boete bovenop. Maar waarom is een APK (Algemene Periodieke Keuring) zo belangrijk? Waar kijkt een keurmeester naar? En hoeveel zal zo’n APK kosten? Dit artikel is voor iedereen die met dit soort vragen zit: nieuwe bestuurders, maar ook bestuurders die hun kennis willen opfrissen. Dus wil jij meer weten over de APK? Lees dan dit artikel.

Wat wordt er gecheckt tijdens een APK?

Tijdens de APK-keuring beoordeelt een keurmeester de volgende drie gebieden:

 • Verkeersveiligheid: de keurmeester controleert je remmen, je verlichting, je banden en wielophanging (hoe de wielen aan je auto zijn verbonden), je carrosserie (het skelet van je auto), en je stuurinrichting;
 • Milieu: dit onderdeel heeft te maken met de CO2-uitstoot van je auto. De keuringsmeester controleert of er een roetfilter of katalysator (die de gevaarlijke stoffen die je auto uitstoot neutraliseert) aanwezig is en of die nog goed werkt;
 • Registratie: de keurmeester bekijkt je kilometerstand tegenover je gebruikte brandstof en controleert het identificatienummer van je auto.

Wat als je niet door de APK-keuring komt?

Als je jouw auto goed onderhoudt en altijd op tijd laat keuren, is er waarschijnlijk niks aan de hand. Je auto wordt dan goedgekeurd en jij kunt weer veilig rijden. Natuurlijk is het mogelijk dat je auto toch wordt afgekeurd. In dat geval heb je twee maanden de tijd om je auto te laten repareren. In die periode mag je de weg alleen nog op als je onderweg bent naar de volgende APK-keuring. Mocht je worden aangehouden, dan moet je dit kunnen bewijzen, want anders ontvang je een hoge boete. Ga je toch met een afgekeurde auto de weg op of is je APK verlopen? Dan is je auto niet tegen schade verzekerd.

Hoe weet je wanneer je APK moet keuren?

Met een APK-keuring voorkom je gevaarlijke situaties. Je bent er altijd van verzekerd dat je auto veilig aan het verkeer deel kan nemen. Het is daarom verplicht om je auto op tijd te laten keuren. Maar wanneer is op tijd? Dit ligt aan het soort auto dat je hebt. Een auto van voor 1960 hoeft niet meer naar de APK-keuring, maar voor andere auto’s van dertig jaar of ouder gelden andere regels. Die auto’s dienen eens in de twee jaar APK gekeurd te worden. Heb jij een benzineauto of elektrische auto die niet ouder is dan dertig jaar, maar die voor 2005 is gemaakt? Dan moet je ieder jaar naar de APK-keuring. Dit geldt ook voor iedere auto die op diesel of LPG rijdt. Heb jij een benzineauto of elektrische auto uit 2005 of daarna? Dan hoeft die pas voor het eerst naar de APK als die vier jaar oud is. Hierna gebeurt dit tot zijn achtste iedere twee jaar, en daarna jaarlijks. Je kunt je auto al vanaf twee maanden voordat je APK verloopt laten keuren. De datum van de volgende keuring verschuift daardoor niet.

Wat kost een APK-keuring in 2023?

Wil jij goedkoop een APK-keuring laten uitvoeren? Ga dan naar jouw dichtstbijzijnde Carteam-garage. Bij een Carteam autobedrijf is een APK-keuring gratis, als je die met een onderhoudsbeurt combineert. Zo laat je bijvoorbeeld je distributieriem vervangen of onderhoud aan je remmen uitvoeren en voert een keurmeester meteen een APK-keuring uit. Je auto onderhouden bij een Carteam garage doet daarom absoluut geen pijn aan je portemonnee!

Waarom is industriële automatisering zo belangrijk geworden?

Industriële automatisering is de afgelopen decennia belangrijker dan ooit geworden. Tegenwoordig zijn veel fabrieken en bedrijven overgegaan op geautomatiseerde processen, om zo efficiënter te kunnen produceren. Maar wat is industriële automatisering nu precies? En waarom is het zo belangrijk? Hieronder geven we tips over industrial automation en waarom deze groeiende industrie een onmisbaar gegeven is in tal van bedrijfssectoren.

Industriële automatisering in een notendop

Industriële automatisering is het gebruik van verschillende technologieën en mechanische programmering om bepaalde processen zonder menselijke tussenkomst uit te voeren. Industriële automatisering wordt al vele jaren gebruikt om handenarbeid te vervangen en zo de productiviteit en efficiëntie te verhogen.

Industriële automatisering wordt ook wel gekenmerkt door het gebruik van een reeks innovatieve technologieën die het werk gemakkelijker en sneller doen verlopen. Het maakt menselijke tussenkomst overbodig door programmeerbare commando’s te creëren die geschikt zijn voor de machine waaraan wordt gewerkt. Industriële automatisering wordt gekenmerkt door de betrokkenheid van verschillende niveaus binnen de bedrijfsprocessen en door verschillende soorten automatisering.

Technologieën om productieprocessen te automatiseren

Industriële automatisering bestaat voornamelijk uit een groot aantal technologieën die bedoeld zijn om productieprocessen te automatiseren. Door middel van deze technologieën worden verschillende processen gecontroleerd die nodig zijn voor het produceren van producten of diensten. Het doel hiervan is om de productiviteit, kwaliteit en rendement te verhogen door processen sneller en efficiënter te laten verlopen.

Minder handmatige processen vereist

Voor bedrijven is industriële automatisering erg belangrijk omdat het helpt om kosten te besparen. Geautomatiseerde processen vervangen vaak handmatige processen, waardoor er minder mensen nodig zijn om productieprocessen uit te voeren. Bovendien vermindert industriële automatisering de kans op menselijke fouten, waardoor de productkwaliteit hoger wordt en minder tijd besteed hoeft te worden aan reparaties.

De opkomst van de automation industry zorgt er tenslotte voor dat eentonige, repetitieve taken door de computer kunnen worden overgelaten, terwijl werknemers zich met belangrijkere zaken kunnen bezighouden.

Verbetering van de productkwaliteit

Bij voortdurende uitvoering van dezelfde taak kan de kwaliteitsspecificatie door menselijke inspanning dus niet in alle gevallen perfect en ideaal zijn. In industriële automatiseringsapparatuur kan het gebruik van real-time hardwarecontrollers betrouwbare producten van hoge kwaliteit opleveren.

Voor meer flexibiliteit

Met behulp van industriële automatiseringsapparatuur kunnen processen eenvoudig worden beheerd zonder een complexe werkomgeving op stelten te hoeven zetten, vooral in productieprocessen.

Dit biedt meer flexibiliteit, bedieningsgemak en meer veiligheid. Industriële automatisering maakt complexe handelingen in apparatuur en processen dus overbodig. Hiermee verandert de positie van die operator verandert in die van supervisor.

Kortom, industriële automatisering levert bedrijven veel voordelen op. Met deze informatie hopen we je geholpen te hebben om meer inzicht te krijgen in waarom industriële automatisering zo belangrijk is voor bedrijven.

Redenen om voor roestvrij staal te kiezen

Roestvrij staal is zeker niet het juiste materiaal voor elke klus, maar voor veel projecten is het een effectief materiaal dat de kosten kan drukken en een sterk, esthetisch oppervlak oplevert. Roestvrij staal staat bekend om de sterkte en betrouwbaarheid van zuiver ijzer, met een hoge chemische en corrosiebestendigheid. Dit maakt het bijzonder geschikt voor systemen die met water te maken hebben en andere corrosieve omgevingen. In dit artikel hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet om te kiezen voor roestvrijstalen toepassingen.

Sterkte en hardheid

Roestvrij staal is gewoonlijk sterker dan ijzer vanwege het chroomgehalte. Daarom wordt het gebruikt om voorwerpen te maken die grote krachten moeten kunnen weerstaan. In vergelijking met ijzer, is roestvrij staal, in termen van hardheid, harder dan zacht staal omdat eerstgenoemd staal meer koolstof en chroom bevat.

Corrosiebestendigheid

Hoewel roestvrijstalen toepassingen over het algemeen duurder zijn dan fittingen van andere materialen, beschikken ze over een hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Roestvrij staal kent een onbetwistbare corrosiebestendigheid die niet vergelijkbaar is met een reeks van andere materialen. Normaal staal is bijvoorbeeld gevoelig voor vuil en roest, terwijl roestvrij staal niet corrodeert en milieuvriendelijk is.

Een lange levensduur en hoge milieuvriendelijkheid

Roestvrij staal is een milieuvriendelijk materiaal dat geen giftige of schadelijke stoffen afgeeft bij blootstelling aan water, bodem of lucht. Roestvrij staal is ook een duurzaam materiaal, wat betekent dat het een lange levensduur kent. In vergelijking met roestvrij staal, heeft normaal staal een kortere levensduur.

Bovendien staat roestvrijstaal bekend om gemakkelijk recyclebaar te zijn. Dit maakt roestvrij staal een eersteklas materiaal voor herbruikbare voorwerpen en vermindert het energieverbruik voor de productie van nieuwe materialen. Het vermindert ook het verbruik van hulpbronnen dankzij de recycleerbare inhoud en het hoge terugwinningspercentage.

De niet-magnetische eigenschappen

In de regel is roestvrij staal niet magnetisch en bevat het chroom en nikkel in de juiste vorm. IJzer daarentegen is magnetisch door het onevenwichtige hoge gehalte aan chroom en nikkel. Dit komt goed uit, want voor veel (elektrische) toepassingen is het belangrijk dat er geen externe magnetische invloeden zijn.

De glanzende esthetiek van roestvrijstaal

De verschillen tussen de afwerking van staal en roestvrij staal is duidelijk te zien. Bijvoorbeeld, bootbeslag gemaakt van roestvrij staal heeft een luxueuzere afwerking en een natuurlijke glans. De dikte van het chroom geeft roestvrij staal deze hoge glans. Normaal staal heeft een meer matte afwerking en een matig gekleurde glans.

Tips voor nieuwe ondernemers bij het opzetten van distributiekanalen

Een nieuw bedrijf starten kan een complex proces zijn, helemaal als het op distributie aankomt. Om een succes van jouw bedrijf te maken, moet je een netwerk opbouwen van leveranciers en detailhandelaren die jouw product zullen verkopen, en je moet ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt, zodat je de vraag kunt bijhouden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

Maak een plan en zet een systeem op

Voordat je begint met het opzetten van een distributiekanaal, is het belangrijk om een plan te hebben. Weet wie jouw doelmarkt is en wat voor soort distributiekanalen zij gebruiken. Zodra je een plan hebt, moet je een systeem opzetten dat werkt voor je bedrijf. Dit omvat alles van het kiezen van de juiste software tot het bijhouden van de voorraadniveaus. Daarnaast is het belangrijk om het uit te testen. Dit zal je helpen eventuele problemen te identificeren en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Zoek een nichemarkt

Het kan nuttig zijn om een nichemarkt te vinden waarop je je kunt richten. Dit zal je helpen je te onderscheiden van de concurrentie en het waarschijnlijker maken dat winkeliers met je willen samenwerken.

Onderzoek jouw opties en bouw relaties op

Wanneer je op zoek bent naar distributeurs, is het belangrijk om jouw onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je werkt met een gerenommeerd bedrijf die ervaring hebben met het soort producten dat je wilt verkopen. Als je eenmaal een aantal potentiële distributeurs hebt gevonden, is het belangrijk om goede relaties met hen op te bouwen. Leer hun bedrijf kennen en wat ze zoeken in een partner.

Mogelijkheden voor opslagvoorraad

Afhankelijk van het soort product dat je verkoopt, is het waarschijnlijk dat je moet beschikken over een locatie om goederen op te slaan. Misschien moet je logistiek vastgoed huren of een distributiepartner vinden waar je jouw producten direct naartoe kan sturen.

Tips voor het beheren van het distributiekanaal

Het is belangrijk om georganiseerd te blijven. Een van de belangrijkste dingen om te doen wanneer je een distributiekanaal beheert, is georganiseerd blijven. Dit betekent het bijhouden van voorraadniveaus, bestellingen en verzendingen.

Blijf bovendien de hoogste prioriteit geven aan transparante communicatie met jouw team: Het is belangrijk om met jouw team te communiceren, zodat iedereen op één lijn zit. Dit omvat distributeurs, detailhandelaren en werknemers.

Tenslotte is het belangrijk om flexibel te blijven. Het is onvermijdelijk dat er op een bepaald moment dingen misgaan, dus het is belangrijk om te anticiperen op het onwaarschijnlijke. Dit betekent dat je je moet kunnen aanpassen aan veranderingen in de markt of binnen jouw distributiekanaal.