kantoor_inrichten

Je eigen kantoor inrichten doe je zo!

Heb je net een nieuw kantoor? Misschien wel je allereerste! Of ga je misschien binnenkort je kantoor uitbreiden omdat er extra ruimte bijkomt? In dat geval is deze blog geknipt voor jou. Deze blog gaat namelijk in op enkele tips die het makkelijker voor je maken om je kantoor in te richten. Lees gauw door en ontdek alle tips!

 

Laat je adviseren door experts

Bedrijven zoals Molenaar Bedrijfshuisvesting B.V. kunnen jou ontzettend goed van dienst zijn door je van advies te voorzien wanneer je jouw kantoorruimte gaat inrichten. Zelfs wanneer je alles zelf wilt gaan doen is het bijzonder aan te raden om hier gebruik van te maken, ook al is het maar voor één of twee keer. Dat komt omdat een professioneel oog vaak andere dingen ziet dan jij. Achteraf kun je spijt krijgen wanneer je dit niet hebt meegenomen bij het maken van beslissingen met betrekking tot de inrichting en dat wil je natuurlijk voorkomen.

 

Koop benodigdheden zoveel mogelijk bij dezelfde leveranciers

De inrichting van een kantoor is niet meteen klaar met een tafel en een stoel. Er komt veel meer bij kijken dan dat. Je hebt natuurlijk ook andere praktische meubelen nodig en daarnaast wil het oog uiteraard ook wat. Een bedrijf zoals Dataflex kan jou bijvoorbeeld een groot deel van die benodigdheden leveren. Je weet dan meteen dat het goed bij elkaar past en, wanneer je je hebt verdiept in de leverancier, dat het met de kwaliteit ook wel snor zit!

 

Ga niet gehaast te werk

Het is tot slot erg belangrijk dat je niet al te gehaast te werk gaat. Je zult niet de eerste zijn die zo snel mogelijk het kantoor in wil richten en er hierdoor te weinig tijd en aandacht in steekt. Het gevolg is dat, zodra er hard wordt gewerkt nadat de inrichting af is, al gauw problemen ontstaan. Spullen gaan kapot en medewerkers kunnen minder productief zijn. Uiteindelijk zul je dan toch de inrichting weer aan moeten passen, waardoor je in totaal alsnog veel tijd en geld kwijt bent. Zorg dus dat je de inrichting meteen goed doet!

 

Lekker aan de slag

Met de bovenstaande tips in het achterhoofd kun je goed voorbereid aan de slag gaan met het inrichten van je kantoor. Het is eventjes hard werken, maar daar pluk je daarna wel de vruchten van! Heel veel succes gewenst tijdens het uitzoeken en klussen.

 

 

 

Solide manieren om je tuin of terrein af te bakenen

Of je nu een compacte tuin hebt of een erf van honderden vierkante meters bezit, je herkent ze ongetwijfeld. Van die grote klussen die je graag wilt aanpakken, maar die maar blijven liggen. Door de bijzondere tijden waarin we op het moment leven, zijn we voornamelijk aan huis gebonden. Maar daarom is het juist nu de periode bij uitstek om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met het afbakenen van je terrein, het afrasteren van je moestuin of het maken van een omheining rond de weide waar je dieren wilt houden. Klussen waar je jarenlang plezier van hebt als ze eenmaal zijn geklaard!

 

Doortimmerd plan

Voordat je van start gaat, is het verstandig om een goed plan te maken. Dat begint natuurlijk met het bepalen van de exacte plek die je wilt afbakenen. Vervolgens is het tijd voor nauwkeurig meetwerk. Hoeveel meet de omtrek van het stuk grond dat wordt omheind? En hoe hoog wordt de afbakening? Wanneer je die maten in kaart hebt gebracht, kun je jouw ideeën op papier zetten door het maken van een ontwerp. Op het internet zijn er ook kant-en-klare bouwtekeningen te vinden die goed van pas komen. Dan is het tijd om je te verdiepen in het soort materiaal dat je kunt gebruiken. Vanzelfsprekend is het doel hiervoor medebepalend. Ga je jouw erf of een gedeelte daarvan afzetten? Een groot of klein stuk land afbakenen voor je dieren? Of maak je een afscheiding voor je moestuin?

 

Gevarieerd aanbod

Voor ieder soort omheining kun je geschikte afrasteringspalen kopen. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Onder het grote en gevarieerde aanbod vind je onder andere: palen met en zonder punt, halfronde gefreesde palen, geïmpregneerde afrasteringpalen en afrasteringspalen van hardhout. Die zijn bovendien beschikbaar in diverse lengtematen en uiteenlopende afwerkingsmogelijkheden. Gemak dient de mens. Daarom is het ook prettig dat de afrasteringpalen eenvoudig in gebruik zijn. Dit danken ze onder meer aan de afwerking. Ook is het handig dat je bij het spannen van de draden, zelf kunt bepalen op welke hoogte je dat doet. Ook aan de duurzaamheid is gedacht. Doordat de palen zijn geïmpregneerd of zijn behandeld met speciale creosootolie, hebben ze een lange levensduur. Hardhouten afrasteringspalen hebben van nature een hoge mate aan duurzaamheid. Niet in de laatste plaats hebben alle palen een natuurlijke uitstraling, waardoor ze op een fraaie manier één worden met de omgeving.

 

Houten schutting

Vanzelfsprekend is het maken van een schutting ook een prima manier om je tuin op een stijlvolle manier te omheinen. Zo creëer je een plek waar huisdieren vrij kunnen rondlopen, waar je in alle privacy kunt genieten en waar niemand zomaar je grond kan betreden. Wil je een schutting plaatsen? Er zijn tal van duurzame materialen te koop. Variërend van palen en planken tot tuinschermen in diverse verantwoorde houtsoorten. Hiermee bouw je een schutting die functioneel én mooi is.

Zó kun je een TL buis vervangen door led

Heb jij een ouderwetse TL buis in je schuur, garage of kelder hangen die je graag zou willen vervangen door een veel zuinigere, milieuvriendelijkere en duurzamere led TL buis? Hoe je dit in 5 stappen doet lees je in deze blog.

 

Stap 1: Uitkiezen van een nieuwe led TL buis

Wanneer je aan de slag gaat met het vervangen van je TL buis door led is het belangrijk om te weten of je wel een goede nieuwe led TL buis gekocht hebt. Een van de belangrijke aspecten hiervan is de kleurtemperatuur. Of je kiest voor een warmere of een koudere kleurtemperatuur is afhankelijk van de ruimte waarin de led TL buis komt te hangen. Hoe kouder de kleurtemperatuur namelijk is, hoe meer dit lijkt op daglicht. Dit is dus niet zo geschikt voor een ruimte die veel gezelligheid moet uitstralen, maar wel voor plekken waar goed zicht een vereiste is. In een bijkeuken wil je bijvoorbeeld alles goed kunnen zien, en dus is in zo’n ruimte een koude kleurtemperatuur (zoals 4000K of 6000K) gewenst. Ga je de buis wél ophangen in een ‘gezellige’ ruimte? Dan is een warme kleurtemperatuur (2700K tot 3000K) perfect.

 

Stap 2: Checken of de TL armatuur een starter heeft

Je kunt je oude TL armatuur gewoon gebruiken en hebt dus geen speciale led TL armatuur nodig. Omdat de oude starter echter niet geschikt is voor led verlichting heb je wel een led starter nodig. De oude starter is gelukkig eenvoudig uit de armatuur te draaien. Zorg wel dat je altijd eerst even de stroom uitschakelt voordat je dit gaat doen, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan.

 

Stap 3: Checken of de TL armatuur een ballast heeft

Ook het voorschakelapparaat (ook wel de ballast genoemd) is belangrijk. In principe kan deze gewoon blijven zitten, maar het verwijderen hiervan zorgt er wel voor dat de levensduur van de nieuwe led TL buis verlengd wordt. Dit effect heeft meer invloed op een led TL buis van 150 cm dan op een led TL buis van 120 cm. Het verwijderen van de ballast is iets lastiger dan het verwisselen van de starter. Hiervoor moet je namelijk wel de armatuur openmaken. Vervolgens moet je de draden van en naar de ballast doorknippen en moet je deze aan elkaar verbinden met een kroonsteen of een lasklem.

 

Stap 4: Verwijderen van de oude TL buis

Het verwijderen van de oude buis is eenvoudig: houd deze met twee handen vast en probeer deze een kwartslag te draaien. Zo glijdt de buis makkelijk uit de armatuur.

 

Stap 5: Plaatsen van de nieuwe led TL buis

Duw vervolgens de led TL buis recht in het lampvoetje van de armatuur en draai deze in een hoek van 90 graden, net zo lang totdat de buis precies op de goede plek zit. Checken of de buis écht goed zit doet u door er zachtjes aan te trekken.

 

Tips van klussers om een led TL buis te vervangen

Het is natuurlijk belangrijk dat je zeker weet dat het allemaal goed gegaan is. Checken of je het klusje wel echt goed uitgevoerd hebt doe je door de stroom weer in te schakelen en de led TL lamp aan te zetten. Als het licht dan gewoon direct gaat branden, weet je dat het goed zit. Dan kun je pas echt profiteren van alle voordelen van led verlichting.

Je interieur helemaal afmaken doe je zo!

Ben je bijna klaar met een verbouwing of herinrichting, maar moet je de puntjes nog op de spreekwoordelijke i zetten? Voor de een is dit het leukste aspect, voor de ander juist hele lastige laatste loodjes. Hoor je bij die laatste categorie, of ben je simpelweg op zoek naar tips? Dan krijg je die uiteraard van ons. Lees gauw verder zodat je zeker weet dat het met die puntjes helemaal goed komt.

 

Goede verlichting is belangrijker dan je denkt

Je weet natuurlijk ook wel dat een ruimte goed verlicht moet worden om er aangenaam te kunnen verblijven, anders zie je natuurlijk niks. Maar wist je ook dat de lampen die je kiest voor een groot deel de sfeer bepalen? De richting, sterkte en plaatsing van de verlichting in een ruimte spelen hier allemaal in mee. Kies voor LED lampen die passen bij jouw persoonlijke smaak en laat je eventueel adviseren door een lichtexpert voor het mooiste resultaat!

 

Ook verlichting heeft accessoires nodig

Zelfs jouw verlichting kan niet zonder accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de fittingen of het schakelmateriaal. Hiermee zorg je ervoor dat alles in de ruimte goed bij elkaar past, zodat naast de blikvangers ook de kleinere details samen voor een mooi geheel zorgen. Dat is namelijk een belangrijk aspect van het realiseren van een prachtige inrichting.

 

Kussens, kussens en nog meer kussens

Wat anderen ook mogen zeggen, kussentjes zijn perfect geschikt om een ruimte wat extra warmte mee te geven. Leg ze op de zitplaatsen of zet ze gewoon tegen de muur, het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Dat komt omdat we automatisch kussens associëren met warmte en zachtheid. Kies een opvallende kleur die een extra dimensie aan de ruimte meegeeft, of juist een neutrale kleur indien de inrichting al vrij druk is.   

 

Planten en bloemen

Het kan zijn dat je echt helemaal klaar bent, maar toch nog een beetje dat huiselijke gevoel mist. Een ritje naar de bloemist of het tuincentrum doet dan wonderen, want met frisse planten of bloemen in huis komt het geheel meteen tot leven. Zet ze in een mooie pot of vaas en geef ze een prettig plekje, maar vergeet ze natuurlijk geen water te geven!

 

Wat vind jij mooi?

Het draait er uiteindelijk natuurlijk om wat jij mooi vindt. Met bovenstaande tips lukt het je ongetwijfeld om het interieur helemaal af te maken op basis van jouw smaak! Veel plezier.

verbouwing

Tips voor een grote verbouwing

Het verbouwen van je woning kan een ingrijpend proces zijn. De één kiest ervoor om het huis met kleine klusjes op te knappen en de ander gaat voor een complete renovatie. Beiden natuurlijk erg leuk, want als het goed is houd je hierna jouw perfecte huis er aan over! Een grote verbouwing kan flink wat tijd, geld en inspanning vragen. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips opgesteld die een grote verbouwing iets kunnen verlichten.

 

Bedenk wat je wilt

De eerste stap is het in kaart brengen van je woonwensen. Hierbij maak je een overzicht van wat je nu hebt qua woonruimtes en hoe je zou willen dat deze eruit komen te zien. Vervolgens kun je een moodboard maken om een idee te krijgen van de sfeer en het eindresultaat. Zodra je dit allemaal goed in orde hebt, kun je een concreet plan gaan maken voor de verbouwing.

 

Schakel een deskundige in

Zodra het budget dit toelaat, scheelt het verbouwen een hoop inspanning als je hulp inschakelt van een deskundige. Een aannemer kan jou helpen bij verschillende klussen omtrent de verbouwing. Zorg ervoor dat je van te voren goede tekeningen en omschrijvingen klaar hebt liggen, zodat de aannemer weet wat er van hem verwacht wordt. Houd er rekening mee dat een aannemer waarschijnlijk zo goed als alle klusdagen aanwezig is om je te helpen, het is dan ook fijn dat je iemand kiest waar er zeker van bent dat je op diegene aan kunt. De aannemer kun je zelf zijn gang laten gaan óf het kan zo zijn dat je zelf ook altijd aanwezig bent. Hoe dan ook, het is wel zo netjes als je er voor zorgt dat de aannemer tussendoor naar het toilet kan en er een mogelijkheid is om eten en drinken te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld een toiletwagen inhuren en in de tuin zetten, waar het kluspersoneel gebruik van kan maken. 

 

Bereid je goed voor

Natuurlijk is dit vanzelfsprekend, maar met goed voorbereiden bedoelen we ook dat je naast een financieel plan aan zaken denkt als inkoop van materialen en ook de afvalverwerking van deze materialen. Tijdens een grote verbouwing zul je veel rommel maken. Ook onderdelen in het huis dat gesloopt zal gaan worden, moet je ergens kwijt kunnen. Het is daarom aan te raden om een container te huren, waar je al het afval in kwijt kunt. Ongeacht in welke stad je woont, overal zijn er wel containers te huur. Wil je bijvoorbeeld een container huren in Rotterdam? In deze stad is het relatief voordelig om een container te huren. De prijzen beginnen al vanaf € 120 en lopen op tot € 500. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort container.  

moderne verlichting

Met deze tips creëer jij meer sfeer in huis met verlichting!

Je hebt net nieuwe meubels gekocht en je bent opzoek naar nieuwe verlichting. Met verlichting wil je een warme, gezellige sfeer creëren. Fel en maar één kleur licht vind je niks. Ook kamp je met verschillende ruimtes waar verschillend licht voor nodig is. Je bent opzoek naar verschillende kleuren met een mooie uitstraling. Hierbij hoort ook verschillende soorten maten en vormen. Met onderstaande tips zorg je ervoor meer sfeer te creëren in je huis!

 

Moderne verlichting

Het is niet makkelijk om in één keer de hele verlichting te veranderen in je huis. Verlichting speelt een grote factor in de sfeer van een huis. Gelukkig heb je hiervoor moderne verlichting, met verschillende ontwerpen die karakter geven aan elk design. Elke ruimte kun je op een andere manier verlichten en het design geeft een prettig gevoel naar te kijken. Er is voor ieder wat wils en zo kun je de ruimtes mooi over laten lopen met elkaar, zodat alles goed bij elkaar past. Denk wel goed na of moderne verlichting in elke ruimte gebruikt kan worden. In de badkamer wil je jezelf goed kunnen zien in de spiegel, maar in de keuken wil je goed zien wat je klaarmaakt.

 

Slimme verlichting

Naast moderne verlichting is er ook slimme verlichting. Dit houdt in dat je het licht zowel binnen- als buitenshuis kunt gebruiken. Slimme verlichting communiceert daarnaast ook met andere slimme apparaten in je huis zoals een slimme wekker die oplicht wanneer je op moet staan. Vanaf je mobiele telefoon kun je de verlichting instellen zoals je wilt. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Hue Starter Kit. Je hebt verschillende startpakketten die voor ieder budget geschikt zijn. Daarnaast is deze verlichting ook energiezuiniger en oogt het comfortabeler.

 

Herindeling

Voor meer sfeer in huis is het in sommige gevallen nodig om meubels te verplaatsen. Heb je grote ramen in je huis waar tafels en banken voor staan en het licht tegenhouden? Verplaats dit naar een andere plek in de kamer en maak zo gebruik van gratis licht: natuurlijk licht. Natuurlijk licht creëert in elke ruimte, elke dag mooi sfeer in huis. Je kunt daarnaast ook een lichtplan opstellen aan de hand van de plattegrond van de ruimte. Hierbij houd je rekening met het natuurlijke licht, ruimtes waar alleen basisverlichting voldoende is en moderne en slimme verlichting. 

Je begint met de basisverlichting. Het kan voorkomen dat staande lampen en lichten meegenomen worden of niet meer nodig zijn. Vervolgens kijk je naar slimme verlichting wat de basisverlichting compenseert. Als laatst kijk je naar moderne verlichting wat een finishing touch is van de ruimte.

Jaloezieën ophangen

Jaloezieën ophangen: hoe pak je dat aan?

Jaloezieën voor je raam zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Ze geven precies zoveel licht door als waar jij voor kiest. Kies jij voor jaloezieën op maat of voor een standaardmaat? Kies je voor een neutrale kleur of juist voor een opvallende kleur? Maar de meest uitdagende vraag: laat je de jaloezieën monteren of hang je deze zelf op?

 

De jaloezieën opmeten

Online jaloezieën bestellen betekent vaak ook dat je kiest voor zelfmontage. Allereerst begint het uiteraard al met het opmeten van de juiste maten. Zeker als je de luxaflex op maat laat maken is dit een secuur werkje. Vraag je hierbij ook af hoe je deze raamdecoratie wilt ophangen. Hier zijn namelijk meerdere manieren voor. Hang je ze in de kozijnen of over de kozijnen heen of hang je ze aan het plafond? Uiteraard heeft dit allemaal invloed op de maten die nodig zijn.

 

Bevestigen van de jaloezieën

De montagebeugels moeten op de juiste plek opgehangen worden. Let hierbij op dat ze op een rechte lijn gemonteerd worden. Teken de juiste plek af en schroef hier de beugels vast. Gebruik je waterpas om alles keurig op zijn plek te krijgen. Vervolgens hang je de bak aan de beugels. Er zal een kliksysteem aanwezig zijn waarmee je de ophanging kan borgen. Uiteraard doe je dit pas als je tevreden bent. Als de jaloezieën hangen, kan je ook de kooflijst ophangen. Hiermee kan je de bak netjes afdekken. Het hangt van je soort ophanging af of dit nodig is, want bij het ophangen voor het kozijn is de hele bak zichtbaar, terwijl de zijkanten wegvallen als hij in het kozijn hangt.

 

Zonder boren

Wil je niet boren? Dan zou je kunnen kiezen voor het monteren met klemdragers of montageprofielen. Deze klemdragers worden op het raam geklemd. Montageprofielen werken met dubbelzijdig tape. Het hangt uiteraard af van het gebruik van de jaloezieën en het soort raam wat voor jou het beste werkt!

Houtkachel

Het juiste rookkanaal voor je houtkachel

Ken je dat behaaglijke gevoel en de warmte die een kachel op een koude winterdag geeft? Een houtkachel dient als warmtebron in je huis en bepaalt de sfeer.  De gezelligheid en de sfeer die ontstaan wanneer de haard aangaat, zorgen dat je heerlijk kunt ontspannen. In de showroom van Krul Alltech vind je een uitgebreide collectie van heel veel haarden en kachels voor zowel moderne als klassieke interieurs. Ook heeft Krul Alltech diverse rookkanalen en andere kachelonderdelen in het assortiment die direct uit voorraad leverbaar zijn. 

 

Vereist voor veilig stoken 

Wanneer je een kachel aanschaft, wil je natuurlijk veilig van de warmte kunnen genieten. Hiervoor is een goed rookkanaal nodig dat juist en veilig is geïnstalleerd. Het rookkanaal is de motor van de houtkachel en dus een onmisbaar onderdeel. Dankzij het kanaal wordt de rook die vrijkomt veilig naar buiten afgevoerd. Ook zorgen enkelwandige en dubbelwandige rookkanalen ervoor dat houtkachels zuurstof krijgen. Hoe werken ze en welk rookkanaal is het beste voor je houtkachel en woonsituatie? 

 

Noodzakelijkheden voor een rookkanaal

Het is belangrijk dat een rookkanaal goed trekt. Dit betekent dat de rookgassen op de juiste manier worden afgevoerd en de zuurstof goed wordt aangevoerd. Deze zuurstof is namelijk nodig om een goed verbrandingsproces in de houtkachel tot stand te brengen. Hoe beter de aan- en afvoer werkt des te beter de kachel trekt. Als de aanvoer van verse zuurstof te traag is, ontstaat er onderdruk. Dan bestaat het risico dat rook en verbrandingsgassen de kamer in komen wat schadelijk is voor de gezondheid.

 

Dubbelwandig rookkanaal

In oudere woningen zit vaak al een rookkanaal. Heb je een nieuwbouwwoning? Dan moet er in de meeste gevallen een kanaal worden ingebouwd. Hierbij is het aan te raden om een dubbelwandig rookkanaal van RVS te installeren. Dit soort rookkanalen heeft twee pijpen: een binnen- en een buitenpijp. Deze zijn ideaal voor moderne houtkachels en goed geïsoleerde woningen. Bovendien hebben ze als voordeel dat het rookkanaal snel op temperatuur is en dat ze gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden zijn. Het plaatsen is gebonden aan allerlei regels en wetten. Schakel daarom een erkende specialist in. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en geniet je optimaal van je houtkachel. 

 

Ervaar onze kachels en haarden 

In het Experience Center van Krul Alltech in Benningbroek vind je heel veel soorten kachels en haarden waarvan er veel ook echt branden. Het is echt de moeite waard om de showroom te bezoeken. Krul Alltech levert een totaalpakket dat door eigen vakmensen wordt uitgevoerd. Ook adviseren wij u met veel plezier over de aanschaf van rookkanalen en andere onderdelen voor de kachel of haard.