Wat zijn cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken zijn blokken van cellenbeton. Cellebeton is een industrieel geproduceerd materiaal met steenachtige eigenschappen. Daar mag geen misverstand over bestaan. Het onderscheidend vermogen wordt bepaald door het lichte gewicht. Dat wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ontelbare microscopisch kleine, met lucht gevulde gesloten cellen.

Eigenschappen van cellenbetonblokken

Cellenbetonblokken licht gewicht

Het lichte gewicht van cellenbeton maakt het mogelijk met grote eenheden te bouwen. Daarbij doet er niet toe of het dan gaat om bouwblokken (handmatige verwerking), om panelen of om platen (verwerking met behulp van toch altijd op de bouw aanwezige mechanische krachten).

Thermische eigenschappen

  • De uitstekende warmte-isolerende eigenschappen en de thermische inertie maken van cellenbeton een energiezuinig en milieuvriendelijk bouwmateriaal dat het comfort in de woon- en leefruimte verhoogt, zowel in de zomer als in de winter.
  • Doordat cellenbetonblokken geen koudebrug veroorzaken ( bij voldoende dikte ) is er zeer weinig kans op schimmelvorming.

Gebruik van Cellenbetonblokken

  • Cellenbetonblokken kunnen gebruikt worden als dragende, isolerende wand en alleenstaande wand
  • Cellenbetonblokken kunnen gebruikt worden als dragend binnenblad van een spouwmuur ( in sommige gevallen is geen extra isolatie nodig )
  • Cellenbetonblokken kunnen gebruikt worden als dragende, isolerende wand waarop extra isolatie voorzien is ( er kan nadien ook crepie op geplaatst worden )

Cellenbetonblokken worden in de volgende doe-het-zelf klussen van Klustips gebruikt