Vraag hulp aan je vrienden:

Verwarming ontluchten


Uit Klusopedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Ontluchten van centrale verwarming

Cv-water-gas.png

Makkelijk.png


Toolbox icoon.jpg   Benodigdheden

  • Oude doekjes
  • Ontluchtingssleutel
  • CV-ketel
  • Gebruiksaanwijzing cv-ketel


Gerelateerde klustips


Themapagina

Deze klustip is hier terug te vinden:
Alle tips voor cv water en gas

 
 
 

Komende er borrelende geluiden uit je verwarmingsinstallatie en wordt hij niet zo goed meer warm? Lucht in de omloop van het systeem kan dit probleem veroorzaken. De verwarming ontluchten kan de oplossing zijn! De aanwezigheid van water kan betekenen dat er te weinig water in het systeem zit. Controleer het waterpeil van de CV regelmatig!

Na verloop van tijd gaan radiatoren en cv installaties vaak ongewenste geluiden maken. Een van de meest voorkomende redenen van vervelende geluiden is lucht in de leidingen en radiatoren. Het ontluchten van de verwarming is een eenvoudige klus die u snel kunt oplossen.

Onderhoud

Het is aan te raden om de CV installatie eens in de paar jaar na te laten kijken. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je installatie. Misschien is het ook interessant om te kijken naar een Hoog Rendementsketel, indien je die nog niet hebt natuurlijk!

Let op!

Het water dat uit de leiding kan komen bij het ontluchten is vaak niet schoon, het kan roestig zijn en dit wil je niet op je vloer krijgen!

Lekkage

Als het vaak gebeurt dat je het systeem bij moet vullen, dan kan het zijn dat er ergens een lekkage zit. Als je dit niet zelf kunt vinden is het aan te raden hulp te zoeken van een loodgieter!

Tikken

Tikkende leidingen kunnen veroorzaakt worden door het uitzetten en inkrimpen van het metaal. Hier kun je niet veel aan doen. Waar je wel naar kunt kijken zijn de beugels waarmee de radiator aan de muur vastzit. Als deze te los zitten kan de verwarming extra hard tikken.

Icoon stapvoorstapkleur.jpg Stap voor stap verwarming ontluchten

Stap 1: Ketel aan laten slaan en vervolgens uitzetten


Stap 2: Radiatoren ontluchten


Stap 3: CV-installatie controleren


Stap 4: CV-ketel weer in gebruik nemen
Icoon klustips.jpg Tips van klussers om verwarming te ontluchten
Waardering: 3.3/5 (21 maal gestemd)blog comments powered by Disqus
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Menu
Hulpmiddelen