Vraag hulp aan je vrienden:

Tips voor een terras aanleggen


Uit Klusopedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Zelf een terras aanleggen

Een terras maakt je tuin vaak net even aangenamer om in te gaan zitten. Een stukje verhard of juist je tuin helemaal verharden geeft je de mogelijkheid om extra te genieten van het buiten zijn. Hierbij kan je natuurlijk kiezen uit een enorme reeks aan tegels om je terras aan te leggen. Maar ook rondom je terras kan je vanalles doen om je tuin zo aan te passen dat jij je er helemaal thuis voelt. Bij het aanleggen van je terras kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een bijpassende overkapping. Dit heeft niet alleen in de zomer als voordeel dat je een beschut plekje hebt in je tuin. Ook wanneer het weer minder is, kan een overkapping net die beschutting geven die er voor zorgt dat je toch lekker buiten kan zitten.

Klustip uitgelicht

Terras met klinkers leggen

Het terras is een belangrijk onderdeel van je tuin. Je kunt het terras met verschillende materialen maken, deze instructie focust op het klinker terras.
Met klinkers kun je veel variëren met legpatronen en kleuren, ingewikkelde patronen vereisen wel wat meer vakmanschap!

Materiaal
Tegels leggen is makkelijker en sneller dan klinkers. Met klinkers kun je echter meer variëren met patronen.

Worteldoek
Voordat je het zand gaat leggen waarop de klinkers komen te liggen kun je een worteldoek leggen om te voorkomen dan planten onder de klinkers gaan groeien.

Aanslag
Aanslag op de klinkers kun je verwijderen met een speciaal reinigingsmiddel. Je kunt er ook voor kiezen om

Een klinkerterras aanleggen in de tuin vraagt wat ervaring en geduld. Hieronder staat beschreven hoe je dit precies moet aanpakken.

Lees meer..

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Zoldervloer isoleren 6. Laminaat leggen
2. Terras met klinkers leggen 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Katten verjagen
4. Schutting plaatsen 9. Roest verwijderen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

Nieuwe klustips

Afbeelding uitgelicht

Terras.jpg

Een mooi terras zorgt er voor dat je volop van je tuin kan genieten

Wist je dat?

- Een terras niet altijd van tegels hoeft te zijn. Met hout of vlonders zijn er ook tal van opties om je terras een iets meer natuurlijke uitstraling te geven

- Zand en de ondergrond een van de belangrijkste onderdelen van je terras zijn. Wanneer je ondergrond niet goed is kan je terras eenvoudig verzakken waardoor deze onbruikbaar wordt.

Tips voor een terras aanleggen

Overzicht van alle tips voor een terras aanleggen van Klustips.nl

1. Houten terras aanleggen 3. Klinkerwerk vervangen
2. Klinkers reinigen 4. Terras met klinkers leggen

Buiten kan je natuurlijk een heleboel klussen doen. Om je alvast een beetje te helpen hebben de verschillende klustips verdeeld in een aantal thema's voor buiten. Deze thema's vind je hieronder.

  1. Tuintips; een overzicht van diverse tips om lekker in je tuin aan slag te gaan
  2. Buiten bouwen; een overzicht van tips hoe jij bijvoorbeeld een tuinmuur moet metselen of een carport moet bouwen
  3. Klussen aan huis; tips voor onder andere het ontstoppen van je regenpijp of het aansluiten van een regenpijp
  4. Tips voor daken en dakkapellen; ga je de hoogte in dan vind je hier vanalles op het gebied van daken

Blogartikel

Op de blog van Klustips.nl vertellen we over de allerlaatste trends op klusgebied. Over wat je absoluut niet mag missen wanneer je de slaapkamer gaat aanpakken. Over de beste bespaartips voor je woning. En over wat je allemaal zou moeten doen om veilig aan het klussen te gaan. Mis niets van de laatste ontwikkelingen met de blog van Klustips.nl. Hieronder vind je alvast een voorproefje;

Iedere klus begint met een goede voorbereiding

Het blijkt dat er jaarlijks nog te veel ongelukken gebeuren tijdens bouw- en verbouwwerkzaamheden, in voornamelijk kleine bouw projecten. Uit een nieuwsbericht van vandaag blijkt dat er jaarlijks vijf mensen om het leven komen en er tientallen gewond raken door bijvoorbeeld een val van een ladder of steiger. Voor de Inspectie SZW is dit aanleiding geweest om de komende drie weken extra te controleren op het veilig gebruik van ladders en steigers. De inspecteurs zullen in het hele land bouwlocaties van nieuwbouwprojecten en van verbouw- en reparatiewerkzaamheden (ook bij particulieren) bezoeken. Bij overtredingen worden waarschuwingen of boetes uitgedeeld.

Lees meer…

Andere themapagina's

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina's van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.

Waardering: 2.6/5 (9 maal gestemd)blog comments powered by Disqus
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Menu
Hulpmiddelen