Vraag hulp aan je vrienden:

Tips voor daken en dakkapellen


Uit Klusopedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Alles voor daken en dakkapellen

Een horrorbeeld waar niemand op zit te wachten is het verzamelen van alle potten en pannen die je in huis hebt om het water op te vangen dat door je dak lekt. Het dak is een van de onderdelen van je huis dat behoorlijk wat te verduren krijgt. Vandaar dat het ook belangrijk is om deze goed te onderhouden. Met de tips op deze pagina proberen we je daar zo goed mogelijk bij te helpen, zodat problemen voorkomen kunnen worden. Mocht er toch iets kapot gaan, ook dan vind je hier allerlei tips voor je dak.
Daarnaast helpen we je ook bij bijvoorbeeld het plaatsen van een dakraam of dakkapel. Op deze manier creeer je veel meer licht en ruimte op een plek die je anders misschien wel niet eens zinvol kan gebruiken. Met een aantal stappen kan je al snel iets heel moois bereiken. De vraag is alleen hoe. En juist daar helpen we je bij.

Klustip uitgelicht

Dakraam plaatsen

Een dakraam plaatsen kan je zelf, maar je moet wel zeker weten dat het de constructie niet verzwakt. Daarnaast is het raadzaam om eerst even informeren of een dakraam plaatsen in het desbetreffende huis wel is toegestaan. Een dakraam plaatsen doe je als volgt.

Stap voor stap een dakraam plaatsen

Stap 1: De voorbereiding van een dakraam plaatsen

  • Bedenk hoe hoog je het raam wilt gaan plaatsen en of je een groot raam wilt of bijvoorbeeld liever 2 kleinere ramen.
  • Makkelijkste is om de afmeting zo te bepalen dat je hem tussen de gordingbalken kan plaatsen.

Lees meer..

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Laminaat leggen 6. Gras verticuteren
2. Terras met klinkers leggen 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Katten verjagen
4. Vogelhuisje maken 9. Roest verwijderen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

Nieuwe klustips

1. Schoorsteenvegen 4. Picknicktafel maken
2. Memobord maken 5. Trap bekleden
3. Konijnenhok maken 6. Kozijn plaatsen

Afbeelding uitgelicht

Dakraam.jpg

Creeer met een dakraam meer licht om zo bijvoorbeeld ook de bovenverdieping van je huis te kunnen gebruiken.

Wist je dat?

- In sommige gevallen heb je bij het plaatsen van een dakkapel een vergunning nodig. Laat je hier vooraf goed over informeren

- Het aangeraden wordt om een dakraam minstens 1 keer per jaar goed na te lopen en bij te werken. Zo voorkom je dat je hem moet vervangen vanwege nalatig onderhoud.

Tips voor daken en dakkapellen

Overzicht van alle tips voor daken en dakkapellen van Klustips.nl

1. Dakgoot onderhouden 4. Dakpan vervangen 7. Schoorsteenvegen
2. Dakgoot repareren 5. Dakraam plaatsen 8.Dakraam vervangen
3. Dakkapel plaatsen 6. Dakterras of balkon maken 9.Dakshingles leggen

Buiten kan je natuurlijk een heleboel klussen doen. Om je alvast een beetje te helpen hebben de verschillende klustips verdeeld in een aantal thema's voor buiten. Deze thema's vind je hieronder.

  1. Tuintips; een overzicht van diverse tips om lekker in je tuin aan slag te gaan
  2. Buiten bouwen; een overzicht van tips hoe jij bijvoorbeeld een tuinmuur moet metselen of een carport moet bouwen
  3. Klussen aan huis; tips voor onder andere het ontstoppen van je regenpijp of het aansluiten van een regenpijp
  4. Tips voor een terras aanleggen; een handige overzicht van alles dat komt kijken bij verschillende manier van het aanleggen van een terras

Blogartikel

Op de blog van Klustips.nl vertellen we over de allerlaatste trends op klusgebied. Over wat je absoluut niet mag missen wanneer je de slaapkamer gaat aanpakken. Over de beste bespaartips voor je woning. En over wat je allemaal zou moeten doen om veilig aan het klussen te gaan. Mis niets van de laatste ontwikkelingen met de blog van Klustips.nl. Hieronder vind je alvast een voorproefje;

Vrouwen nemen heft in eigen handen Vrouwen worden steeds zelfstandiger. Ook op het gebied van klussen! Tweederde van de vrouwen geven aan een basisklus eerst zelf te willen uitvoeren, voordat ze iemand om hulp vragen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse doe-het-zelf-gigant B&Q, waarbij 2000 vrouwen werden ondervraagd.

Vrouwen klussen beter dan mannen
De laatste jaren is er een sterke stijging te zien in het aantal vrouwen dat in en om het huis klussen verricht. Uit hetzelfde onderzoek van B&Q blijkt zelfs dat driekwart van de vrouwen zich zelf een even goede- of zelfs betere klusser vindt dan haar man.

Lees meer…

Andere themapagina's

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina's van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.

Waardering: 2.6/5 (9 maal gestemd)blog comments powered by Disqus
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Menu
Hulpmiddelen