Vraag hulp aan je vrienden:

Schoonmaaktips


Uit Klusopedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

De beste tips voor tijdens het schoonmaken

Een wijnvlek, pastasaus of verf, allemaal erg vervelend als je het niet meer schoon krijgt. De ene vlek is daarbij hardnekkiger dan de andere, maar uiteindelijk heb je vaak het liefst dat het simpelweg verdwijnt. Aan de hand van deze pagina kom je eenvoudig te weten welke schoonmaaktips je moet gebruiken om jouw probleem op te lossen. Dit kan heel simpel zijn door een scheutje spiritus aan je water toe te voegen bij het schoonmaken van je ramen tot inzien dat graffiti niet zo makkelijk te verwijderen is dan dat je het aanbrengt. De beste schoonmaaktips vind je dan ook hier verzameld, zodat jouw vlek straks snel verdwenen is.

Klustip uitgelicht

Graffiti verwijderen

Sommigen zien graffiti als een vorm van kunst, anderen hebben de balen als het op hun eigen voorgevel wordt gespoten. Het verwijderen van graffiti is niet eenvoudig en wordt ook vaak door de gemeente of een professioneel bedrijf opgelost. Mocht je zelf het heft in handen willen nemen, lees dan onderstaande klus en verwijder zelf graffiti op je muur.

Stap voor stap graffiti verwijderen

Stap 1: Verwijder de graffiti van je woning

  • De manier waarop je graffiti verwijderd hangt af van de ondergrond, de verf en het formaat van de 'versierig'.
  • Hieronder een overzicht van methodes:
    • Biologisch afbreekbaar: SoSafe graffitiverwijderaar, HG Graffiti Remover, GRATCH Graffiti Remover en Graffiti Go.
    • Chemische middelen: Terpentine of tinner. Zij lossen de verf op maar maakt toekomstig oplossen met graffitiverwijderaar vrijwel onmogelijk worden.
    • Perslucht: alleen bij harde ondergronden zoals natuursteen, glas of roestvrijstaal. Voeg er bakpoeder aan toe en de graffiti spuit je zo van het oppervlak af!

Lees meer..

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Schutting plaatsen 6. Verwarming ontluchten
2. Gras zaaien 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Katten verjagen
4. Vogelhuisje maken 9. Laminaat leggen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

Nieuwe klustips

Afbeelding uitgelicht

Hogedrukspuitschoonmaak.jpg

Alles heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing, maar het moet gek lopen wil het niet schoongemaakt kunnen worden.

Wist je dat?

- Inktvlekken op kleding eenvoudig te verwijderen zijn door er onmiddellijk koffiemelk in te wrijven

- Tandpasta prima werkt om kalk in bijvoorbeeld je douchecabine te verwijderen

- Groene zeep het beste werkt om groene grasvlekken te verwijderen

- Er een veel goedkoper alternatief is voor dure reinigingsmiddelen om tegels en sanitair weer te laten blinken en/of schimmel en kalk te verwijderen. Doe een flinke scheut bleek in een plantenspuit en vul deze vervolgens met water. Spuit dit op de gewenste plekken, laat het intrekken en maak het vervolgens schoon met een borstel of spons

- Je na het dweilen van het laminaat minder last hebt van vegen, wanneer je aan het dweilwater een vleugje glansspoelmiddel (uit de vaatwasser) toevoegt.

- Je een theepot beter niet kan afwassen met afwasmiddel. De smaak van thee schijnt beter te blijven hangen als je hem alleen omspoelt.

 

Schoonmaaktips

Overzicht van alles schoonmaaktips van Klustips.nl

1. Graffiti verwijderen 6. Verfvlekken verwijderen
2. Ramen lappen 7. Verwijderen van cementsluier
3. Roest verwijderen 8. Vochtplekken verwijderen
4. Roest verwijderen van je auto 9. Wijnvlek verwijderen
5. Verf van garagevloer of gevel verwijderen

Blogartikel

Op de blog van Klustips.nl vertellen we over de allerlaatste trends op klusgebied. Over wat je absoluut niet mag missen wanneer je de slaapkamer gaat aanpakken. Over de beste bespaartips voor je woning. En over wat je allemaal zou moeten doen om veilig aan het klussen te gaan. Mis niets van de laatste ontwikkelingen met de blog van Klustips.nl. Hieronder vind je alvast een voorproefje;


Iedere klus begint met een goede voorbereiding

Het blijkt dat er jaarlijks nog te veel ongelukken gebeuren tijdens bouw- en verbouwwerkzaamheden, in voornamelijk kleine bouw projecten. Uit een nieuwsbericht van vandaag blijkt dat er jaarlijks vijf mensen om het leven komen en er tientallen gewond raken door bijvoorbeeld een val van een ladder of steiger. Voor de Inspectie SZW is dit aanleiding geweest om de komende drie weken extra te controleren op het veilig gebruik van ladders en steigers. De inspecteurs zullen in het hele land bouwlocaties van nieuwbouwprojecten en van verbouw- en reparatiewerkzaamheden (ook bij particulieren) bezoeken. Bij overtredingen worden waarschuwingen of boetes uitgedeeld.

Lees meer…

Andere themapagina's

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina's van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.

Waardering: 2.7/5 (20 maal gestemd)blog comments powered by Disqus
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Menu
Hulpmiddelen