Vraag hulp aan je vrienden:

Klussen aan huis


Uit Klusopedia

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Wat voor klussen kun je buiten doen

Een kraantje buiten om je tuin te sproeien of regenton om water te sparen zijn handige extraatjes om toe te voegen aan je tuin. Belangrijk is echter wel dat je ze blijft onderhouden. Strenge vorst kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je leidingen en/of buitenkraan kapot vriest. En de vele bladeren in de herfst kunnen je dakgoot verstoppen zodat deze eerder overstroomt dan dat het water via de pijp in je regenton terecht komt. Op deze pagina hebben we diverse tips verzameld die je helpen met allerlei klussen die je kan hebben aan huis. Zo weet je direct wat je moet doen. Niet alleen om er van te genieten, maar ook om problemen te voorkomen.

Klustip uitgelicht

Buitenkraan aanleggen

Elke tuin kan wel een kraantje buiten gebruiken! Het is makkelijker om planten, bloemen en het gras te voorzien van water en bespraart je een hoop moeite om water van binnen te halen. Kortom, het is zeker de moeite waard om een kraantje buiten te monteren. Het vraagt wel enige klus-ervaring! Hieronder lees je stap voor stap hoe je zelf een buitenkraan kunt aanleggen.

Stap voor stap een kraan buiten aanleggen

Stap 1: Kies de plaats van de kraan en boor het gat

  • Waar wil je het kraantje hebben? Denk hierbij aan de doeleinden van deze waterbron (plantenbakken, ligging van de vijver etc).
  • Voordat je begint met boren, vergeet niet om de hoofdkraan uit te draaien en het water uit de leidingen te laten weglopen.

Lees meer..

Veel bekeken klustips

De ene klus is populairder dan de andere. Zo geldt dat ook voor onze klustips. Hieronder vind je een aantal veel bekeken klustips.

1. Laminaat leggen 6. Gras verticuteren
2. Terras met klinkers leggen 7. Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden
3. Plantenbak maken 8. Katten verjagen
4. Vogelhuisje maken 9. Roest verwijderen
5. Steigerhouten bank maken 10. Tuinpergola maken

Nieuwe klustips

Afbeelding uitgelicht

Klussenaanhuis.jpg

Een tuin is fijn, maar vergt ook regelmatig onderhoud. Zo voorkom je problemen.

Wist je dat?

- Een regenton een perfecte manier is om water en geld te besparen door met het opgevangen water je planten water te geven.

- Je niet moet vergeten je buitenkraan af te sluiten wanneer de vorst eraan komt. Zo voorkom je problemen bij extreme kou.

Klussen aan huis

Overzicht van alle klustips om aan je huis te klussen van Klustips.nl

1. Buitenkraan aansluiten 6. Regenpijp ontstoppen
2. Buitenkraan afsluiten 7. Regenton aansluiten op regenpijp
3. Buitenmuur schilderen 8. Tuinmuur metselen
4. Houten tuinscherm plaatsen 9. Zonwering plaatsen
5. Leiding ontdooien

Buiten kan je natuurlijk een heleboel klussen doen. Om je alvast een beetje te helpen hebben de verschillende klustips verdeeld in een aantal thema's voor buiten. Deze thema's vind je hieronder.

  1. Tuintips; een overzicht van diverse tips om lekker in je tuin aan slag te gaan
  2. Buiten bouwen; een overzicht van tips hoe jij bijvoorbeeld een tuinmuur moet metselen of een carport moet bouwen
  3. Tips voor een terras aanleggen; een handige overzicht van alles dat komt kijken bij verschillende manier van het aanleggen van een terras
  4. Tips voor daken en dakkapellen; ga je de hoogte in dan vind je hier vanalles op het gebied van daken

Blogartikel

Op de blog van Klustips.nl vertellen we over de allerlaatste trends op klusgebied. Over wat je absoluut niet mag missen wanneer je de slaapkamer gaat aanpakken. Over de beste bespaartips voor je woning. En over wat je allemaal zou moeten doen om veilig aan het klussen te gaan. Mis niets van de laatste ontwikkelingen met de blog van Klustips.nl. Hieronder vind je alvast een voorproefje;

30 dagen, 30 dingen

Waarom iets nieuws kopen als je kan hergebruiken. Met als streven 30 dagen lang 30 dingen te maken door het hergebruiken van bestaande spullen is de site weupcycle.com ontstaan. Inmiddels wordt er al bijna een jaar dagelijks nieuwe ideeën en inspiratie aangedragen door fans/bezoekers. Want zo blijkt, Lees meer…

Andere themapagina's

Op Klustips zijn er nog een heleboel andere klustips te vinden. Hier vind je de andere themapagina's van Klustips.nl, zodat je eenvoudig vind waar je naar op zoek bent.

Waardering: 2.9/5 (9 maal gestemd)blog comments powered by Disqus
Persoonlijke instellingen
Naamruimten
Varianten
Handelingen
Menu
Hulpmiddelen